Pročitajte ovo kad vam se čini da je sve krenulo nizbrdo

Čini li vam se da sve radite krivo, korite se jer niste ispunili ni jedan društveno zadani "plan", mislite da vas svemir kažnjava ili da drugi uspijevaju a vi ne, ovo je priča koja će vas usmjeriti na pravi put...

Savršen život je iznimka a ne pravilo

Mislite da sve radite pogrešno, ali jednog dana shvatit ćete da je sve u redu.

Kako odrastate, imate savršeno osmišljen plan kako će se sve odigrati. Diplomirate na fakultetu, dobijete odličan posao, vjenčajte se i imate djecu do 25. godine, živite u kući iz svojih snova, vozite se u automobilu iz snova prije 30. godine.

Probudite se! To je iznimka, a ne pravilo. Tko je uopće pokrenuo tu glasinu? Zašto sami sebe uvjeravamo da ako se to ne dogodi, da nismo uspjeli?

To je stvarnost za koju nam nitko ne kaže: Život nije linearan.

Zašto me svemir kažnjava?

Vjerojatno ćete se prijaviti za posao koji ispunjava sve vaše zahtjeve i želje, ali ga nećete dobiti. Vjerojatno ćete izlaziti s nekim za koga ćete vjerovati da je “gospodin pravi” a odnos će završiti slomljenim srcem. Možda još uvijek vozite automobil koji ste kupili na faksu u kasnim dvadesetim godinama, a možda za svoj 30. rođendan još živite s cimerima (koji su možda vaši roditelji).

Nemoj se koriti. Obećavam da se niste iznevjerili.

Držite se ovih smiješnih društvenih standarda i obeshrabrite se ako ne postignete svaki zadani cilj u zamišljenom vremenskom roku. To je u redu i s vama je sve u redu.

Teško ćete navigirati svojim životom kad shvatite da ste u njega uložili cijelog sebe ali da niste uspjeli postići ono što ste planirali. Preplavit će vas pitanja poput:

"Kamo ću sada?"
"Kako ću se oporaviti od ovoga?"
"Zašto je taj netko uspješan, a ja nisam?"
"Što radim krivo i zašto me svemir kažnjava?"

Čitajte znakove koje vam život šalje

Sve radite kako treba. Trebali ste pogriješiti. Niste trebali dobiti taj posao. Kad se osjećate kao da se svijet na vas ruši i da ne možete disati, znajte da je sve je u redu. Ovo je lijepi paradoks zvan život.

Slomljeno srce naučit će vas što zapravo želite i što zapravo zaslužujete od partnera. Neuspjeh na poslu potaknut će vas da ponovno procijenite ono što smatrate važnim od poslodavca. Ili će možda djelovati kao poziv na buđenje koji će vas nagnati da iskoristite priliku i pokrenete vlastiti posao ili da se vratite u školu zbog one stvari za koju ste otkrili da ste zaista strastveni. Kad se vaš automobil pokvari i ne znate kako ćete sebi priuštiti popravak, možda je to znak da trebate stvarno sagledati svoje financije i otvoriti štedni račun.

Živite po svom a ne po tuđem planu

Ono što odaberete vidjeti kao znak, određuje vam koliko dugo će vam trebati da prestanete živjeti po nekom tuđem zamišljenom planu i počnete živjeti svoje istinsko ja. Ali vaša se sudbina nikad ne mijenja, bez obzira jeste li jedan od sretnih osoba koji su krenuli direktnim pravcem ili ste se našli na pitoresknoj ruti, neminovno ćete pronaći svoj put kući.

Budite nježni na sebi - nijedna dobra priča nema besprijekornu sredinu. Tek nakon dramatičnog vrhunca uživamo u lijepom završetku.


Izvor: thoughtcatalog.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci