Priča za 30 sekundi: Naša je sreća u drugima

Svatko želi naći sreću u životu. Bez obzira kakve su nam životne okolnosti i s čime se suočavamo, potraga za istinskom srećom u srcu je svakog čovjeka. Pitanje je, dakle, kako? Kako da uopće počnemo tražiti sreću? Ova priča na vrlo lijep način odgovara na to vječno pitanje

Skupina ljudi okupila se u prostoriji na seminaru o životu i sreći, da saznaju kako pronaći sreću. Učili su različite vještine i lekcije o životu. Odjednom, predavač zastane i krene davati svakome po jedan balon. Zamolio je svaku osobu da napiše svoje ime na balonu. Zatim je sakupio sve balone i odnio ih u drugu prostoriju.

Nakon toga zamolio je da nekoliko dobrovoljaca uđe u tu sobu i u roku od pet minuta pronađe balon sa svojim imenom. Svatko od njih je žurno tražio svoj balon, naguravajući se i sudarajući s ostalima i nastao je kaos. Nitko nije mogao pronaći svoj balon u roku od pet minuta i svi su se morali vratiti u prvu prostoriju praznih ruku.

Potom im je rečeno da odu ponovno u drugu prostoriju i nasumce izaberu balon te ga daju osobi čije ime piše na njemu. Unutar pet minuta svatko je imao balon sa svojim imenom.

Predavač je rekao: „Upravo se ovo događa u životu. Svi panično traže sreću svuda uokolo, ne znajući gdje je ona. Naša sreća je u sreći drugih ljudi. Dajte njima njihovu sreću, i vi ćete dobiti svoju sreću.
I to je svrha ljudskog života.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci