Pravo značenje ljubavi

Indijski mudrac Sadhguru odgovora na pitanje o tome kako možemo osnažiti pravi osjećaj ljubavi u nama i u drugima

Na pitanje "U ovom materijalističkom dobu, ljubav nestaje iz naših života. Većina ljubavi koju primamo od drugih je površna. Kako možemo osnažiti pravi osjećaj ljubavi u našim životima i u životima drugih ljudi?", indijski mudrac Sadhguru odgovorio je:

"Zaboravite druge. Naučite li biti ispunjeni ljubavlju zbog vaše vlastite prirode, ne zbog nekoga ili nečega drugog... ako postanete ljubav, tada ćete znati prirodu ljubavi. Kada volite nekoga, to je nestalan događaj jer nijedno ljudsko biće nije u potpunosti ono što biste vi željeli da bude. Vjerujte mi, svako ljudsko biće na ovom planetu će vas razočarati. Ne zato što čini nešto pogrešno, već zato što nitko ne može ispuniti nerealna očekivanja koja imate od njega. To jednostavno nije moguće.

Jeste li vi ikada uspjeli u potpunosti ispuniti očekivanja drugih? Djelomično, da, ali nikada u potpunosti. Tako ni bilo tko drugi to ne može. Osim ako ste beznadni  romantik pa još uvijek čekate da savršena osoba odnekud dođe. Vjerujte mi, čak je i Krishnina žena imala pritužbe."

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci