Nikad ne gubite vjeru u pravu ljubav

Iz sveg bola, zadovoljstva i izazova iz prošlosti pojavljuje se prilika za rast; naučivši lekciju možete početi uklanjati blokade koje su vas sprječavale da bezuvjetno dajete i prihvaćate ljubav. Tek tada ste spremni otvoriti srce mogućnosti susreta sa svojom pravom ljubavi – osobom koja iz vas izvlači najbolje, koja vas voli, podupire i izaziva da budete najbolja verzija sebe

Sudbinski susret koji donosi onog pravog/onu pravu i bajkovit svršetak priče uobičajena je predodžba srodne duše. No, "tko god je doživio vezu sa srodnom dušom zna da je sretni svršetak oslikan u hollywoodskim filmovima ništa drugo doli mit. To je iluzija koju su mnogi od nas godinama nastojali dosegnuti, a na kraju ostali razočarani i slomljena srca", kaže britanska iscjeliteljica Chanel, koja se u prakticiranju anđeoskog reikija specijalizirala za područje ljubavi i veza.

Umjesto toga, ističe, vjerojatno je da će nam se putovi sresti s mnogim srodnim dušama u različitim fazama života. "One u vaš život dolaze kad ste spremni napraviti sljedeći korak na svom duhovnom i životnom putovanju. Stoga vaša srodna duša može biti bilo tko: šef, kolega, prijatelj, član obitelji ili ljubavnik. Unatoč različitim tipovima veza, bitan sastojak ostaje isti – oni su dio vaše duševne grupe." U drugo vrijeme i na drugome mjestu, objašnjava Chanel, s tom biste osobom sklopili sporazum duša da ćete se ponovno susresti i ovom životu kako biste oboje mogli naučiti karmičke lekcije.

Zato je važno razumjeti da srodna duša ostaje s vama samo nakratko: ona vas drži za ruku na dijelu vašega putovanja i pušta kad naučite lekciju. "To se uvelike razlikuje od slike srodnih duša iz filmova, gdje one zauvijek ostaju zajedno", kaže iscjeliteljica, nazivajući to najvećim mitom i iluzijom svih vremena. Ipak, dodaje, to ne znači da treba odbaciti ideju veze sa srodnom dušom.

"Iz sveg bola, zadovoljstva i izazova, pojavljuje se vaša najveća prilika za rast i duhovni razvoj. Učeći lekciju svoje veze sa srodnom dušom, možete početi proces kretanja i iscjeljivanja, uklanjajući blokade koje su vas prije sprječavale da bezuvjetno dajete i prihvaćate ljubav." Tek kad ste u stanju to učiniti, spremni ste otvoriti svoje srce mogućnosti susreta sa svojom pravom ljubavi – osobom koja iz vas izvlači najbolje, koja vas voli, podupire i izaziva da budete najbolja verzija sebe. Osobom s kojom ste se zbližili radi višeg cilja, izgrađujući snažnu partnersku vezu.

Tu vezu krasi ravnoteža, ljubav i harmonija koji su nedostižni kad se jedan partner, ili njih oboje, i dalje drži mračnih dijelova sebe kao što su strah te negativne misli i emocije. Takva se veza uspostavlja kad više nemate potrebu dominirati u vezi, kad se više ne bojite odbacivanja ili kad više ne njegujete uvjerenje da će vas svaki partner izdati. Kad otpustite ljubavne probleme, obrasce i ponašanje iz prošlosti, slobodni ste doživjeti ljubav svog života, pravu za vas. Proces privlačenja takve osobe ima pet koraka.

ljubav anđeli

1. Usredotočite se na sebe – jedina osoba nad kojom imate moć i na koju uistinu možete utjecati vi ste sami. Stoga budite u vlastitom fokusu te se upitajte koji se obrasci, misli, riječi i djela ponavljaju u vašim ljubavnim vezama. Što učite iz toga? Što morate promijeniti? Saznavanje odgovora na ta pitanja osnažuje vas da počnete preuzimati odgovornost za ono gdje su vaše prijašnje veze za vas pošle krivo. Počinjete shvaćati da ništa ne dobivate niti gubite držite li se toga, što vas vodi prema sljedećem koraku.

2. Krenite dalje – to je često nevjerojatno teško, osobito ako ste u vezi s osobom s kojom ste odmah osjetili povezanost te je ona intenzivna. No dio procesa usredotočivanje na sebe jest shvatiti da morate otpustiti i otići od te osobe – zadržavajući se, blokirate ne samo svoj nego i njen rast, uzrokujući nepotrebnu bol.

3. Oprostite, ali nemojte zaboraviti lekciju – jedna je od najvažnijih stvari oprostiti i drugoj osobi i sebi, što je osobito važno ako je veza završila ogorčenošću. Kad ne želite oprostiti, to je kao da se držite za svu negativnost i bol iz te veze, čime nastaju prepreke koje vas sprječavaju da u životu krenete naprijed. Ali kad oprostite, nemojte zaboraviti ono što ste naučili o ljubavi i sebi. Svemir će vas testirati u vašim novim vezama servirajući vam katkad scenarije koji će vas podsjećati na ono što ste doživjeli u prošlosti – kako bi se vidjelo jeste li naučili lekcije, krenuli dalje te jeste li spremni za pravu ljubav. Kako ćete odgovoriti na te izazove isključivo je na vama.

4. Vrijeme za iscjeljenje – nerealno je misliti da ćete se osjećati sjajno i biti spremni za zaljubljivanje čim odete od svoje srodne duše. Mnogima je za to potrebno vremena, od tri mjeseca do godinu i više dana, stoga si dajte sve vrijeme koje vam je potrebno da se ponovno zaljubite – u sebe. Treba vam pauza od veza: iskoristite je da se tetošite i usredotočite na svoje strasti. Dajte si vremena da se iscijelite.

5. Vjera, povjerenje i pozitivnost – bit će trenutaka u kojima ćete misliti da ste pogriješili što ste otišli i krenuli dalje, no to vas samo vaš ego pokušava obmanuti. Ostanite pozitivni te zadržite vjeru i u sebe i u svemir. "To ide ruku pod ruku sa zakonom privlačnosti, prema kojemu dobivate ono što dajete, zbog čega je osobito važno misliti pozitivno. Uvijek kažem da su vaše misli vaše nečujne manifestacije, stoga neka su vam misli pozitivne", ističe Chantal. Za to će u ranim fazama biti potrebna doza svjesnog napora da se zaustavite kad se pojavi negativna misao te je promijenite u pozitivnu. Za to su odlične afirmacije: primjenjuju li se redovito, mogu vam pomoći usvojiti pozitivan stav.

Od pomoći mogu biti i kristali kao što su ružičasti kvarc i zeleni aventurin, koji pomažu da se pripremite za ljubav te da njegujete ljubav prema sebi. Rodokrozit, prelijep ružičasti kristal za koji se smatra da privlači pravu ljubav, potiče pozitivan stav, a istodobno međusobno usklađuje naše tjelesno i duhovno. "Odaberite ono s čime rezonirate, podsjećajući se zakona svemira da se sličnosti privlače. To znači da kad ste pozitivni i puni ljubavi, privlačite još više toga u svoj život."

A iako se predodžba veze sa srodnom dušom pokazala kao iluzija ili mit, njena je bit istinska: osjećaj da ste u ljubavnom partnerstvu sa svojom pravom ljubavlju; osobom koja vas voli, poštuje i koja vam je podrška. To su stvari koje su doista važne. Da biste si dali najveće šanse da to pronađete, trebate biti iskreni prema sebi, trebate preuzeti odgovornost za sebe te imati vjeru u ljubav u svim njenim različitim aspektima.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci