Ljutnja dokazano vodi u bolest!

Ljutnja nije tek negativna emocija, ona može dovesti i do raznih bolesti. Prestanite se ljutiti i počnite živjeti punim plućima...

Lanac bioloških procesa

Dr. Redford B. Williams, voditelj istraživačkog centra bihevioralne medicine pri sveučilištu Duke, utvrdio je da „neprijateljstvo, posebno ljutnja, izazvana našim ciničnim pretpostavkama o motivima drugih, pokreće lanac bioloških procesa koji vode u bolest“.

Stalno nepovjerenje povećava krvni tlak i razinu testosterona, što ubrzava stvaranje naslaga u arterijama. Prema vedskom razmišljanju, ljutnja nastaje biranjem želja, odnosno, kada razvoj neke želje nešto spriječi. Na tom mjestu sudara oslobađa se energija koja bukne kao bijes, a to zbunjuje i uništava sklad i lagani protok želje.

Svjesno jedenje i uživanje

Da biste bili zdravi, razvijajte zdrave osjećaje. Prema ajurvedi, to možete učiniti promjenama u probavljanju hrane. Prvi zalogaj svake hrane pretvara se u kašu i krvnu plazmu, ali i budi prvi doživljaj, prvo zadovoljenje želje, hrani organizam i vodi ka blaženstvu. Zato se pobrinite da prvi i posljednji zalogaj u svakom obroku bude sladak! Promjenama u tjelesnom prihvaćanju možete unijeti i promjene u prihvaćanju onoga što se događa u području emocija.

Peđa Matić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci