Lijek za ljubavni život

Pravo na ljubav dano nam je našim rođenjem. Budimo nježni prema sebi i promijenimo misli jer ćemo tako promijeniti i svoj život

Naše prirodno stanje nije i ne treba biti ništa drugo osim čiste dobrobiti, koliko god vam je ponekad teško povjerovati u to. Zato je jedna od prvih lekcija koju je važno naučiti ta da ono što smo usvojili i prihvatili, isto tako možemo promijeniti.
Nije važno od koga smo neke rečenice ili stavove čuli, nije važno tko nas je i zbog čega povrijedio, nije istina da nam je suđeno patiti i da su stvari onakve kakvima ih u ovom trenutku vidimo. Sve je to samo misao, a ništa drugo nije podložno promjeni baš kao misao.
Dopuštenje za pravu ljubav morate dati sami sebi, a ovo su vježbe, smjernice i savjeti:

•    Pokušajte vidjeti svoj ljubavni život u najboljem mogućem svjetlu, a ako vam ne polazi odmah za rukom, jednostavno si recite: „Spremna sam ovu situaciju vidjeti na drukčiji način. Spremna sam si dati dopuštenje da osjetim pravu ljubav. Zaslužujem biti sretna!“ Na taj način, malo-pomalo, i svijet oko vas počet će poprimati drukčiji izgled pa će situacije i ljudi na vas ostavljati drukčiji dojam.
•    Vježbajte ljubav prema sebi: prestanite se kritizirati, ne plašite sebe mračnim mislima, ugađajte si, pohvalite se, čestitajte si na svemu što ste dosad postigli. Kad god možete, učinite nešto za sebe, kreativno se izražavajte, vodite računa o svome tijelu.
•    Dopustite si da volite i budete voljeni, jer je to ono što zaslužujete. Pravo na ljubav dano nam je našim rođenjem. Iz ljubavi smo nastali, stoga u ljubavi jedino možemo rasti.
•    Oprostite sebi i drugima sve što mislite da je važno oprostiti, jer je to jedini način da krenete dalje.
Opraštanje otvara vrata ljubavi! Ako vam to nije jednostavno učiniti ili ako ne znate kako, za početak je dovoljno da budete spremni i voljni oprostiti. To je jedini način da se oslobodite tereta prošlosti koji vas blokira i drži daleko od vaše istinske sreće.

Siniša Ubović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci