Ljubav je svuda oko nas, no znate li ju prepoznati? Nije uvijek u istom obliku...

U mjesecu ljubavi trebamo se osvrnuti na sve načine na koje nam se ljubav pokazuje jer često ne dolazi u onom obliku u kojem to očekujemo

Razbijena vaza kao dar ljubavi

Jučer sam razbila kristalnu vazu koja mi je bila važna. Dao mi ju je netko koga volim i stvarno sam se uznemirila zbog svoje nespretnosti. Moj suprug, vidjevši moju nevolju, bio je umirujući i smiren, i rekao je: "Daj da vidim što mogu učiniti s ovim." Dok sam se nastavila pričati u sebi, on je tiho odnio komade, učinio svoju magiju i ponovno je napravio kao novu.

Kad mi ju je vratio, lice mu se ispunilo slatkoćom i palo mi je na pamet da je ova popravljena vaza dar ljubavi.

Počela sam razmišljati o svim načinima na koje mi pokazuje da me voli. Riječi su lijepe, ali njegovi postupci dovoljno govore, i jako sam sretna što ga imam u svom životu.

U kojem obliku vi primate ljubav?

Tada sam pomislila na ženu koju znam i koja se žali da je suprug i djeca ne vole. Kaže da to nikad ne kažu i osjeća da nikoga nije briga. Međutim, kad pogledam njezinu obitelj, shvatim da se daje puno ljubavi. Ona to jednostavno ne prepoznaje pa ne zna kako je primiti.

Kad njezin suprug ode raditi na posao koji mu se ne sviđa, tako da ona može raditi što želi, a to je ostati kod kuće i odgajati djecu, to je dar ljubavi. Kad joj se sin adolescent ponudi pokupiti nešto u trgovini, tako da ona neće morati spakirati manju djecu za izlazak, to je način da joj kaže da je voli.

Ljubav je svugdje oko nas, ali često smo poput moje prijateljice koji očekuje da će doći u određenom obliku. Kad se to ne dogodi, nedostaje nam i osjećamo se nevoljeno.

Dakle, ovog mjeseca razmišljam o tome da sam svjesna SVIH načina na koje mi ljudi pokazuju ljubav i da je rado primam u bilo kojem obliku. A vi?

Izvor: proctorgallagherinstitute.com

Tena Ožegić

Ostali članci