Kako prepoznati blizanačku dušu: 7 faza ostvarenja bezuvjetne ljubavi

Blizanačka srodna duša je samo jedna u životu, polovica energetski identična našoj. Iste energije suprotne frekvencije, koje pri stapanju postižu efekt energetskog jina i janga. Na putu do potpunog stapanja dvije različite polovice razlikujemo sedam faza

Blizanačko stapanje vodi ka suštini bića

Sresti svoju blizanačku dušu u ovom životu – je li to privilegij, ljubav, sreća, patnja, izazov ili nepovratan smjer na putu duhovnog razvoja, saznat ćemo kada nam se dogodi. Božanske blizanačke duše ili blizanački plamen (engl. twin flame) treba razlikovati od pojma srodne duše jer njih možemo sresti i imati nekoliko u životu. Srodne duše dolaze i prolaze kroz naš život kako bismo kroz odnose s njima nešto naučili. S njima možemo biti u obiteljskim, prijateljskim ili ljubavnim odnosima. Također, treba razlikovati pojam karmičke srodne duše od blizanačkog para.

Blizanačka srodna duša samo je jedna, to je polovica energetski identična našoj. Iste energije suprotne frekvencije, koje pri stapanju postižu efekt energetskog jina i janga. Onog trenutka kada se prepoznaju, blizanačke duše započinju proces povratka svojoj suštini kroz proces blizanačkog stapanja. Identične energije naše blizanačke duše nas okreću našoj suštini. Kroz taj odnos postajemo više ono što već jesmo. Je li naša blizanačka duša zaista naša, znat ćemo samo ako se s njom stopimo fizički, emocionalno ili duhovno.

Vrlo intenzivan susret

Kada se dvije polovice nečega što je energetski jedno sretnu ponovo nakon mnogo godina i života razdvojenosti i nesvjesne čežnje jedne za drugom, fizički susreti i samo ujedinjenje predstavljaju veoma intenzivan i neopisiv događaj. To je tako duboko iskustvo, da obje polovice više ne mogu biti iste kao što su bile prije susreta, zato što se kroz intenzivno ujedinjenje stvara jači osjećaj Sebe u svakoj polovici, što znači da sagledavaju sebe na potpuno drugačiji način.

Čitav osjećaj toga tko smo zaista na nivou Sebe duboko se mijenja nakon stapanja blizanačkih duša. Susret i stapanje sa drugom polovicom sebe samog vodi ka buđenju, pri čemu se otvaraju duboki osjećaji i spoznaje na nivou duše.

Moguće zamke

Iako su jedna duša, a dvije osobe, blizanačke duše lako mogu izgubiti sebe jedna u drugoj. Ljubav može postati veoma zavodljiva. Tada mislimo da osjećamo bezuvjetnu i nesebičnu ljubav prema drugoj polovici, a zapravo je veza blizanačkih duša sve vrijeme veza koju imamo sami sa sobom. Svaka polovica mora biti svjesna i oprezna da ne bi izgubila i utopila sebe u drugom blizancu, jer kada se dogodi da jedna duša izgubi sebe, oba blizanaca su izgubljena.

Iako dijele istu energiju, blizanci su posebne individue, s vlastitim prošlostima, često potpuno različitih interesa i navika. Na taj način se blizanci predstavljaju kao dvije suprotnosti, polariteti čija različitost u međusobnom izražavanju mišljenja, stavova i osjećaja može dosta zbuniti oboje u prvim fazama procesa.

Tada može doći do povremenih i privremenih razdvajanja kako bi svaka polovina ojačala u svom individualnom prostoru i kako ne bi bila preplavljena energijom druge polovine. Čak i kada oboje osvijeste svoje različitosti ili nemogućnost ostvarivanja veze, istovremeno osjećaju magnetsko privlačenje i potrebu za stapanjem.

Kratak susret

U tim fazama, ovakav odnos može postati frustracija i patnja, sve dok oba blizanca ne spoznaju da je prihvaćanje i bezuvjetna ljubav ono što trebaju naučiti kako bi došli do vlastitog ispunjenja kroz jedinstvo s drugom polovicom duše.

Mnogi parovi blizanačkih duša dožive kratak susret u ranoj mladosti i tada se razdvajaju, zaborave jedno na drugo, ne zato što to žele, nego zato što ne postoji drugi način za njihovu podijeljenu dušu da raste individualno. One će se ujediniti tek kada budu sigurne i snažne, u svojoj individualnosti. Da bi proces doživio i ispunio svoj smisao, obje polovice moraju biti duhovno i emotivno zrele za ovaj odnos.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci