Kada je pravo vrijeme da nekoga pustimo?

Pustite na vrijeme. Nikoga nemojte zadržavati. Sve će vam doći onda kada će vam biti potrebno. Uvijek ćete prepoznati pravi trenutak, samo vjerujte u sebe, u svoju intuiciju i nemojte lagati drugima...

Nitko nije rođen kao žrtva

Naučite kada je pravo vrijeme za puštanje. Pustite prijatelje, neuspjele veze, loše navike. Otpustite negativne i depresivne misli, bolna sjećanja, negativne ljude ili one koji su trenutno pored vas. Maknite se na vrijeme. Nemojte prekrivati svoje tijelo ožiljcima. Prestanite trovati dušu otrovom zvanim krivnja – to je osjećaj koji vas udaljava od života i svrhe.

Cijenite svoj život više nego što ga cijene drugi. Ako vidite da netko smatra svoj život vrednijim od vašeg, maknite se. Morate naučiti biti odgovorni za svoj život prije nego što postanete odgovorni za tuđi. Nitko nije rođen kao žrtva. Bog ne traži od nas da žrtvujemo svoj život ili svoju sposobnost da volimo.

Kada odustati od partnera s kojim ne ide?

Naučite se odmaknuti

Lako je izgubiti sebe – postati netko drugi, živjeti tuđi život, živjeti u drugom svijetu, u drukčijoj stvarnosti. Čak nije teško ni željeti te stvari.

Teško je pronaći SEBE. Jedino mi možemo odrediti koliko ćemo davati. Ako žrtvujemo sebe za ništa, ne postajemo snažniji, već slabiji.

Naučite se odmaknuti od svih situacija. Uvijek ćete prepoznati pravi trenutak, samo vjerujte u sebe, u svoju intuiciju i nemojte lagati drugima.

Bez obzira na vaše mišljenje, ne postoje loši ljudi. Postoje samo oni koji su drukčiji od nas, a mi nismo odgovorni ni za čije postupke osim svojih.

Kad je vrijeme da odustanemo?

Odlazak je ponekad nužan

Sve što nam se događa u životu, bilo gdje oko nas, događa se s našim dopuštenjem. Mi stvaramo život takvim kakav jest. Mi dozvoljavamo tami da vlada našim životom i mi puštamo strahu da uđe u njega. Mi postajemo stranci u vlastitom životu.

Pogledajte oko sebe jer je možda došlo vrijeme da se oslobodite svega.

Teško je sve ostaviti iza sebe i udaljiti se bez obzira na tuđe mišljenje. Teško je otići, ali kada dođe pravi trenutak, odlazak je nužan.

Ostavite iza sebe opsesivne iluzije i nametnute strahove, ali nikada ne zaboravite sanjati i pokušavati dalje. Nemojte se bojati neuspjeha – on samo potvrđuje da ste pokušali. Nemojte se bojati tuđih reakcija jer ništa ne možete predvidjeti prije nego što se dogodi, a čak i kada biste mogli – strah je besmislen. Ono što treba ostavite i nastavite.

Sve nam dolazi u pravo vrijeme

Uvijek smo svjesni svojih želja. Pamtimo sve one trenutke kada smo očekivali nešto što nismo dobili, ali nikada ne razmišljamo o tome čega nas je Univerzum na taj način poštedio.

Istina je vrlo jednostavna. Sve nam dolazi u pravo vrijeme, čak i čuda. Zato trebate otići na vrijeme, otpustiti stvari i nikada nikoga ne sputavati.

Jer ako ostanete duže nešto što biste trebali, scenarij života nastavit će se ponavljati - samo će drugi glumci igrati uloge.

Izvor: consciousreminder.com

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci