Jodi Ann Bickley: Ovo je pismo upućeno tebi

Jodi Ann Bickley, mlada spisteljica iz Birminghama u Velikoj Britaniji, suočena s teškom bolešću odlučila je da se ne želi predati. Svojom inspirativnom zbirkom pisama, upućenima svima kojima treba nježna riječ, dotaknula je srca milijuna ljudi. Neka dotakne i vas...

Jodi Ann Bickley hrabra je mlada žena koja je 2011. godine, u dobi od samo 22 godine, oboljela od teške infekcije mozga. To je bio trenutak koji joj je zauvijek promijenio život. Nakon ozbiljnih posljedica koje je bolest ostavila, Jodi je ponovno morala naučiti čitati i hodati. I to je bio tek početak njezine bitke koja je teško utjecala i na njezine bližnje. Imala je dva izbora: odustati ili vrijeme koje joj je preostalo iskoristiti kako bi učinila nešto značajno. Odlučila je promijeniti svoj život, a time je dirnula srca milijuna ljudi diljem svijeta. Njezina knjiga “One million lovely letters“ (Milijun lijepih pisama) inspirativno je putovanje jedne žene ka oporavku i dokaz da riječi mogu izliječiti i srce i um.

Ovo je pismo upućeno tebi.

Tebi koja si imala naporan tjedan, tebi koja se osjećaš kao da cijelo vrijeme hodaš ispod olujnih oblaka, tebi koja se osjećaš nevidljivo, tebi koja imaš mnogo prijatelja, ali se uvijek osjećaš usamljeno.

Tebi koja imaš potrebu na trenutak zaustaviti okretanje Zemlje kako bi uhvatila ritam. Tebi koja svoje srce stalno iznova stavljaš u nesigurne ruke. Tebi koja bi ponovno pružila priliku onima koji je nisu zaslužili, tebi koja si zbog njih izgubila vjeru.

Tebi koja ujutro poželiš da se nisi probudila, tebi koja ne vidiš cilj zbog slomljenog srca. Tebi koja si izgubila osobu koja bi ti sve ovo rekla kada bi još uvijek bila ovdje.

Tebi koja sve ostale držiš na okupu, tebi koja nisi do kraja preboljela i osjećaš kao da nikada i nećeš jer se za nešto predugo držiš. Tebi koja samu sebe uvijek kriviš.

Tebi. Ti si nevjerojatna. Ti ovaj svijet činiš ljepšim. Stoga bih ti u ime cijelog svijeta željela zahvaliti. Nemoj nikada prestati biti znatiželjna, imaš toliko potencijala i toliko stvari koje tek trebaš učiniti. Bez obzira je li riječ o sitnicama ili velikim postignućima – učini to.

Ponekad smo toliko zaokupljeni svojim manama da zaboravljamo na svoje vrline koje zatim uludo trošimo na ništa. Uvijek imaš dovoljno.

Ne moraš svakodnevno činiti nešto što te plaši, učini jednu stvar koja te usrećuje. To ne mora biti nešto veliko – ali učini to jer si predivna kad se smiješ. Ti si predivna, svaki djelić tebe.

Možda misliš da su to gluposti, ali vjeruj mi nitko na čitavom planetu nije poput tebe. Ti si dragocjena. Prestani misliti da svakoga dana moraš pomicati planine kako bi dokazala svoju vrijednost. Ponekad je jedino što trebaš učiniti, otvoriti oči. Nitko ne zaslužuje više od tebe biti ovdje. Ti zaslužuješ svu sreću.

Ti si dovoljna.

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci