Daniell Koepke: Razlika između odustajanja i otpuštanja je...

Nemojte dopustiti da vam išta koči napredak. Otpustite ono što vam više ne služi i uživajte u letu koji pružaju vaša novootkrivena krila...

Odustajanje koči tvoj život. Otpuštanje mu daje krila...

Odustajanje znači da samu sebe podcjenjuješ. To znači da dopuštaš strahu da ograničava tvoje mogućnosti i drži te u mjestu. Otpuštanje znači oslobađanje same sebe nečega što ti više ne služi. To znači udaljavanje od ljudi i uvjerenja koja te truju i koče, kako bi u svojem životu mogla napraviti mjesta za odnose i ideje koji pridonose tvojem blagostanju i sreći.

Odustajanje koči tvoj život. Otpuštanje mu daje krila. Odustajanje znači zatvaranje. Otpuštanje znači slobodu. Odustajanje je poražavanje same sebe. Otpuštanje je briga za samu sebe.

Ne trebaš ničije dopuštenje!

Stoga kada idući put odlučiš otpustiti nešto ili nekoga tko koči tvoju sreću i tvoj osobni rast, a ta te osoba optuži za odustajanje i slabost, podsjeti samu sebe na razliku između ova dva pojma. Podsjeti se da ne trebaš ničije dopuštenje ili odobravanje da živiš na način koji tebi odgovara.

Nitko nema pravo govoriti ti tko da budeš i kako da živiš. Nitko nema pravo odlučivati kako bi tvoj život trebao izgledati i tko bi trebao biti dio tvog života.

Nitko, osim tebe same.

Daniell Koepke. Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci