Ako vam afirmacije ne pomažu, pokušajte ovo

Zakon privlačnosti i pozitivne afirmacije toliko su popularni posljednjih godina da ih viđamo posvuda, pa i na bocama vode. No ako ste ih iskušali i kod vas ne „pale“ jer vas odvajaju od vaših stvarnih osjećaja i teško utišavate svoj unutarnji negativni glas, američki life coach i duhovni učitelj Lloyd Burnett, prema vlastitom iskustvu, savjetuje da iskušate nešto drugo

Ljubav i suosjećanje

„Prestao sam raditi afirmacije jer sam shvatio da moje negativne misli ne pokušavaju sabotirati moj život. One su samo dio mene koji je naučio priču da nisam dovoljno dobar. Te misli trebaju ljubav i suosjećanje umjesto isforsiranih afirmacija“, kaže Burnett.

Tako Burnett koristi tehniku koju je prozvao Parts Work. „Prvo otkrijem dijelove sebe i priče koje govore da nisam dovoljno dobar. Zatim, umjesto da ih potiskujem afirmacijama ili ih kritiziram i odbacujem, pružam im ljubav, brigu i podršku. Čak i onim dijelovima sebe i osjećajima koje ne volim.“

Prihvaćanje svih dijelova sebe

Uz ovu metodu koja zahtijeva unutarnji dijalog, naučit ćete prihvatiti sebe i osvijestiti svoje emocije u svakom trenutku. Prihvatite tugu jednako kao što prihvaćate sreću ili dopustite bijesu da bude prisutan (ali kontroliran), savjetuje life coach. „Umjesto da se trudim uvjeriti zavidni i natjecateljski dio sebe da živim u izobilju ili da imam milijune na banci, ja jednostavno prihvaćam da sam zavidan. I sam čin prihvaćanja dopušta mi da njegujem taj dio sebe i pomaže mi da otkrijem onaj dio koji me možda ograničava“, zaključuje life coach.

Umjesto da se prisiljavate uvjeriti u nešto, radije istražite odakle dolazi vaš negativni glas. Možda time promijenite svoj obrazac ponašanja i privučete promjenu koju želite.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci