Ako nemate vremena za seks, nemate vremena za život

Kada sebe shvatite kroz duhovnost, nećete voditi ljubav, vi ćete BITI ljubav, rekao je Deepak Chopra. Seksualni čin bez emocije prazan je, neispunjavajući i brzo pada u zaborav. Vratite mu duhovnu dimenziju, vrijeme, posvećenost...

Seks bez emocija prazan je i brzo pada u zaborav

Seksualna revolucija donijela nam je slobodnije razmatranje mehanike seksa, zavirivanje u intimne dijelove tijela i javno razotkrivanje tehnika. Ipak, ništa od toga nije nam pomoglo da razumijemo emocionalni i duhovni aspekt seksa i samu seksualnost, koju su davno prije ove materijalno-seksualizirane ere razumjeli i slavili drevni narodi.

U najstarijem spisu na svijetu, vedskoj Bhagavad-Giti navodi se da je požuda najveći neprijatelj jer vodi bijesu, egoizmu i pogrešnim vrijednostima u životu, što poziva na “revoluciju ljubavi”. Rezultat je dubok, ispunjavajući, dugotrajan osjećaj zadovoljstva, čime povećavamo svoj kapacitet za davanje i primanje ljubavi. Zato je seksualni čin bez emocije prazan, neispunjavajući i brzo pada u zaborav.

Spiritualni čin

Seks je u suvremenom svijetu izgubio poštovanje koje je imao u drevnim vremenima, kad se ekstaza seksualne ljubavi uspoređivala s duhovnom ekstazom. Danas sebe nazivamo bićima napredne civilizacije, a oduzeli smo svetost činu koji budi energiju života u nama, spaja nas s drugim bićem i čitavim univerzumom. Zato, kada vodimo ljubav, radimo to šireći srce i ispunjavajući svaki dodir osjećajem ljubavi jer je takva seksualna energija iscjeljujuća i transformirajuća.

Ako nemate vremena za vođenje ljubavi, onda nemate vremena za život. Ako zaboravljate na svoje emocije, vaše tijelo se grči, skuplja, savija pod teretom, tražeći pomoć i buđenje. Zato nemojte smišljati izgovore, već napravite svoje utočište, hram ljubavi koji će ugađati osjetilima. Prije vođenja ljubavi uklonite predmeta koji odvlače pažnju ili podsjećaju na posao. Isključite telefone, upalite mirisne svijeće da očistite atmosferu i prizovete dobre emocije i mekoću osjetila.

Zaustavite vrijeme

Prekrijte satove i zaustavite vrijeme, ne dopustite da vas kazaljka podsjeća na to koliko ste vremena posvetili uživanju. Stvorite ozračje koje zavodi i pruža zadovoljstvo i prije samog čina. Neka u prostoriji u kojoj ćete s voljenom osobom podijeliti mirise, okuse i strasti sve bude ugodno i senzualno, ispunjeno prirodnim mirisima.

Vođenje ljubavi neka vam bude način povezivanja, stapanja s drugim bićem, kao i prilika da tijelo vibrira od kundalini energije koja vam raste uz kralježnicu i povezuje se s čitavim univerzumom. Neka vaš zagrljaj, poljubac, ljubavni čin postanu zagrljaj duha, strasti i kozmosa.

Peđa Matić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci