7 znakova da osoba nije vaša srodna duša

Puno se piše i govori o tome što su srodne duše i kako ih prepoznati kada ih sretnemo. A kako ćemo znati da netko nije naša srodna duša?

Ako vaš odnos s nekom osobom ima ovih sedam obilježja, onda ona vjerojatno nije vaša srodna duša, iako vam se možda čini da jest.

1. Ne možete joj u potpunosti vjerovati

Najbolji odnosi uvijek se temelje na povjerenju. Ako sumnjate u svog partnera i neke aspekte vašeg odnosa, vjerojatno još niste pronašli svoju srodnu dušu.

2. Osjećate se tjeskobno u njenoj blizini

Kad ste sa svojom srodnom dušom, čini vam se da su vaše brige jednostavno nestale. S kakvim god stresom ili problemom da se suočavate, osjećate da ga možete riješiti, uz podršku srodne duše. Ako se osjećate tjeskobno i zabrinuto kad ste s partnerom, nešto nije kako treba.

3. Zamišljate sebe s drugima

Svi smo mi ljudi i ne možemo sebi zabraniti da uočavamo privlačne osobe oko sebe, čak i kad smo u društvu naše srodne duše. No, postoji razlika između opažanja i zamišljanje sebe u odnosima s drugima. Kod srodnih duša, misao o bivanju s nekim drugim jednostavno se ne javlja.

Oni znaju da su sreli osobu koja je prava za njih i ne razmatraju druge opcije. Ako često razmišljate o tome kako bi bilo da ste s nekim drugim, vjerojatno niste sreli svoju srodnu dušu.

4. Ne razumijete jedno drugo

Srodne duše gotovo razumiju jedna drugu. Znaju koje su im navike, kako reagiraju na određene stvari i znaju naizgled nebitne detalje jedno o drugome. Razumiju osjećaje druge osobe i znaju kad je pravi trenutak da porazgovaraju a kada joj samo trebaju pružiti utjehu. Ako ne razumijete motive i ponašanje svog partnera, to vjerojatno nije vaša srodna duša.

5. Ne možete jasno zamisliti zajedničku budućnost

Možete li zamisliti kako bi to izgledalo ostariti zajedno s vašim partnerom? Imati djecu s njim, useliti se u kuću? Ako vam se te ideje čine poput čudnih, stranih zamisli, možda biste trebali razmisliti jeste li pronašli svoju srodnu dušu, naročito ako ste već duže vrijeme zajedno. Srodne duše funkcioniraju kao tim, a dio toga je stvaranje zajedničke budućnosti sa zajedničkim ciljevima.

6. Umjesto da kao osoba rastete, osjećate da postajete manje od onoga što ste bili

Jedna od najljepših stvari u odnosu sa srodnom dušom je to što ona podržava vaš emotivni, psihološki, pa čak i fizički razvoj. Ohrabruje vas da se suočite sa svojim strahovima i najdubljim nesigurnostima te da prihvatite istinu o sebi. Stoga nije ni čudno da se srodne duše tako snažno privlače. One razumiju da jedna drugoj pomažu da postanu bolje osobe. Osjećate li da vaš odnos stagnira, vaša srodna duša vjerojatno još negdje čeka na vas.

7. Jednostavno znate

Na koncu, ne morate puno razmišljati da biste otkrili jeste li sreli svoju srodnu dušu ili ne. Kad je sretnete, jednostavno znate. Osjećaj je kao da su se sve planete poklopile i sve je savršeno. Nemate li dubok osjećaj povjerenja i vjere u partnera, on vjerojatno nije vaša srodna duša.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci