5 koraka do dobrog seksa

Za dobar seksualni odnos koji ispunjava trebaju se poklopiti mnoge stvari, među ostalim prepustiti se i otpustiti kontrolu. Evo malih tajni koje predlažu stručnjaci za nezaboravne intimne trenutke

Pokažite spremnost

Raspoloženje za seks nije ništa drugo nego svjesna ženina odluka, kaže seksualna terapeutkinja i autorica knjige The Sex Diaries Bettina Arndt. Ona savjetuje da odvojite pola sata na kraju svakog radnog dana da se opustite i kažete sebi "Želim seks i ako mi partner priđe na pravi način, uživat ću u njemu".

Učinite stvari zanimljivima

Esther Perel, autorica knjige Mating in Captivity, smatra da želja buja od tajnovitosti, noviteta i neočekivanog. Jedan je par, koji je sudjelovao u njezinu istraživanju, vodio dnevnik pune 23 godine i navode da su iskru održavali uvodeći novitete poput satova tanga ili revije donjeg rublja.

Neka vas vidi

"Muškarci mi često pišu da je za njih jedno od najvećih uzbuđenja vidjeti partnericu potpuno golu", navodi Arndt i dodaje: "Oni doista ne vide opuštene grudi i celulit". Zato se ne prepuštajte nelagodi i sramu jer su oni najbrži put do smanjivanja i vaše i partnerove želje.

Kažite što mislite

Žene nije lako zadovoljiti u krevetu, a istodobno je mnogima teško reći partneru što im odgovara, kaže Arndt. Ako se nadate da će on primijetiti zatezanje mišića noge, uzdah ili letimičan pogled, morat ćete ipak odabrati izravniji pristup.

Upotrijebite maštu

Alfred Kinsey, biolog i pionir u istraživanju ljudske seksualnosti napisao je da muškarci cijeli život reagiraju na vizualne erotske stimulanse koji im hrane maštu. Stoga načinite svoju zbirku vizualnih stimulansa (album, video...) i umjesto da navečer prebirete po frustracijama proteklog dana, posvetite se njima. Rezultat bi vas mogao iznenaditi.

Maša Radanović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci