3 razloga zašto muškarci ostavljaju dobre žene

Bio je lud za vama, a onda odjednom... više nije

Gotovo svaka žena je bar jednom "iznajmila sobu u Hotelu slomljenih srca". Ponekad ne vidimo da prekid dolazi, čak iako se približava poput razjarenog bika u neonski zelenoj košulji i trubi u rog. Drugi pak put, prekid se pojavi niotkuda. Sve je bilo u redu, kad odjednom... nije.

Kako god da se prekidi pojave, oni obično imaju nešto zajedničko – tri razloga koje vaš bivši vjerojatno krije – a koji su ga sprječavali da vam kaže kako se uistinu osjećao.
Možda mislite "Ma ne, kod mene nije bilo tako. Ne moj dragi". Vaš muškarac je bio osjećajan, otvoren i plakao je uz romantične filmove. Ali svi se muškarci bore s tim problemima koje ih zbunjuju i zbog kojih se zatvaraju u sebe.

Razumijevanje tih problemima može vam pomoći da prebrodite bolan prekid ili čak pomogne da se pomirite s bivšim. Evo koja su to tri tajna razloga zašto muškarci prekidaju sa stvarno sjajnim ženama:

1. Osjeća da je pod pritiskom i nije dovoljno dobar

Jeste li ga ganjali, htjeli od njega više pažnje ili seksa nego što vam je on pružao? Jeste li osjećali da često pokušavate "popraviti" stvari u vezi?

Ako se prepoznajete u tome, sigurno je postojala neravnoteža u vašem odnosu i on se vjerojatno osjećao pritisnutim i nedovoljno dobrim za vas. I važno je da znate – to nije vaša krivica.

Većina muškaraca bježi od emocionalnog pritiska kao da je riječ o njihovom životu, jer u njihovom umu oni stvarno spašavaju svoje živote. Emocionalni pritisak je izazov za nerazvijeni dio muškarčeve muškosti i on osjeća da se ne zna s time nositi. Čini mu se da što god učini, nije i nikada neće biti dovoljno dobar za vas. Zbog toga se muškarci radije zatvaraju u sebe poput tvrđave, nego da se suoče s još većim osjećajem pritiska i nedovoljnosti.

2. Vašu vezu je doživljavao kao natjecanje

Ako se muškarac mora natjecati sa ženom za kontrolu u vezi, on ne samo da se osjeća nedovoljno dobrim već i kao da u ženinom životu nema mjesta za njegovu muževnost.
Nije da muškarac treba kontrolirati cijelu vezu, to bi bilo nepošteno prema oboje. U dobroj vezi njihove se snage nadopunjuju i svaka osoba prepušta kontrolu u nekim područjima. Ako se to ne događa, obje strane se počinju natjecati da bi pobijedile, a na kraju njihov odnos gubi. Ta se dinamika vidi u ovakvim scenarijima:

- U druženju s prijateljima. Jeste li pred prijateljima raspravljali o tome tko je od vas dvoje "u pravu"?
- Financijski, tko je "hranitelj obitelji"? Jeste li zarađivali više od njega? I još važnije, jeste li o tome razgovarali na način koji je njemu "oduzeo muškost"?
- Odlučivanje. Jeste li stalno vi donosili odluke u odnosu? Gdje ćete jesti, kako ćete se zabavljati, koje filmove gledati?

Ako je baš partner osjećao da ste protiv njega umjesto za njega, nikad se nije osjećao potpuno sposobnim za otvaranje srca jer se bojao da će izgubiti "igru" i biti povrijeđen.

3. Nije se osjećao poštovanim

Muškarac ne može graditi suživot sa ženom koja ga ne poštuje. On mora osjećati da ga njegova partnerica podržava i iznad svega, mora znati da ćete ga prihvaćati i u njegovim najtežim trenucima. Jer vi ste ključ njegovog uspjeha.

Da bi on to sve otključao unutar sebe, a to podrazumijeva i njegovu nježnost i želju za obvezivanjem, njemu je potrebno da zna da ga vi poštujete. Kada je u to siguran, on može poduzimati veće poteze u životu i iskusiti više slobode nego što bi ikad mogao sam.

Sada kada znate moguće razloge zbog kojih je otišao, kako da ga vratite? Razmislite o svemu i odmah poduzmite nešto kako biste ispravili situaciju ako ga još uvijek iskreno volite. Kada otkrijete kako probiti njegove ograde i dotaknuti najdublji dio njegova srca, preplavit će ga smirenost i osjećaj povjerenja jer ga (konačno) razumijete.

www.yourtango.co

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci