Znakovi i pretkazanja: prepoznajte poruke svoje duše

Razni znakovi i pretkazanja svakodnevno se pojavljuju na našem duhovnom putovanju. Poput mrvica kruha koje trebamo slijediti, možemo naučiti slušati mudrost ovog suptilnog vodstva. Duhovni učitelj Mateo Sol objašnjava nam razliku između znakova i pretkazanja te nam pomaže osvijestiti svakodnevne poruke i razumjeti njihovo značenje...

Veza između nas i prirode

“Slučajnost je Božji način da djeluje u tajnosti“, Albert Einstein.

Zbog neprestane izloženosti vijestima, reklamama i interakcijama na društvenim mrežama, izgubili smo vrijednu sposobnost prikupljanja informacija iz svog okruženja.

Izgubili smo sposobnost opažanja duboke međusobne povezanosti između “nas“ i prirodnog svijeta te različitih načina na koje priroda komunicira s nama. Obrasci leta ptica, cvjetanje drveća izvan sezone, temperature oceana, najezde mrava ili puževa… U prirodi se pojavljuje mnogo stvari koje prenose važne informacije i pokušavaju nam dati do znanja da smo prestali mariti.

U modernom, užurbanom načinu života, znakovi su izgubili važnost.

Priroda neprestano komunicira s nama, a često se javlja u obliku znakova i pretkazanja.

Razlika između znakova i pretkazanja

Duša tijekom života s nama komunicira na različite načine, ali mi ih najčešće uspijevamo razumjeti kroz metafore i simbole. Od pretkazanja u snovima, do sinkroniciteta, metafora i simbola, sve potječe iz naše bogate mašte koja je direktan prozor u dušu.

Znakovi je javljaju u trenucima kada smo suočeni s teškim odlukama ili trebamo pomoć u shvaćanju realizacije o sebi do koje smo nedavno došli. To je poput savjetovanja s prorokom; znate da vam je potrebno vodstvo ili imate pitanje, a odgovor ćete dobiti kad ga postanete spremni primiti.

Pretkazanja nam s druge strane dolaze bez traženog vodstva i uhvate nas nespremne. Ona su rijetka, vrlo značajna i ističu se po svojoj čudnovatoj, neobičnoj, pa čak i bizarnoj prirodi. Isto tako, ona mogu biti čudesna, upadljiva i zapanjujuća. No uvijek su misteriozna.

Pretkazanje nagovještava prijeteći, važan ili proročanski događaj koji se treba dogoditi ili se već događa. Moje iskustvo s pretkazanjem dogodilo se prije mnogo godina kada sam tek stigao u Australiju. Proživljavao sam snažnu osobnu transformaciju i u šetnji jednog kišnog, zimskog jutra, naišao sam na smeđu zmiju. Zaledio sam se, baš kao i zmija, i gledali smo jedno drugo u oči nekoliko trenutaka, koji su djelovale poput vječnosti. Osjetio sam snažnu povezanost s njom, kao da komuniciramo na intuitivnoj razini. Nekoliko trenutaka kasnije, odgmizala je u šikaru.

Za mene je to bilo proročansko pretkazanja iz nekoliko razloga. Dogodilo se u zoru, kada su vrata između različitih carstava otvorena. Zmije predstavljaju mudrost i promjenu jer stalno mijenjaju kožu. I najvažnije, smeđe su zmije vrlo rijetke u tom dijelu Australije, posebice zimi jer su tada u stadiju poluhibernacije.

Ovo me dovodi do posljednje značajke pretkazanja. Kako biste prepoznali je li riječ o pretkazanju, morate dobro poznavati svoj okoliš da biste mogli razaznati je li riječ o uobičajenoj pojavi ili o nečemu što graniči s mogućim.

Načini na koje se možemo susresti sa znakovima i pretkazanjima

Svi smo povezani univerzalnom silom, ali to ne znači da svi tečemo niz rijeku života. Ako ih nismo svjesni ili ne slušamo znakove koji nas vode do snažne i mudre odluke, propustit ćemo divne prilike koje nam Život pruža.

Postoji nekoliko načina na koje će vam se znakovi i pretkazanja predstaviti. Najčešće ćete ih pronaći u prirodi i kroz životinje jer su živi i vođeni Duhom. No, oni se predstavljaju i na mnoge druge različite načine i oblike. Neki od njih su:

Znakovi i pretkazanja u snovima

Ovo uključuje neobične snove koji su ponekad toliko “stvarni“ da ne možete razlučiti je li riječ o snu ili javi. Snovi o nepokretnosti, javljanje preminulih osoba, vještice i proročanski snovi, često nagovještaju događaje ili prosvjetljenje koje će vam se dogoditi.

Kada tumačite snove, nemojte se oslanjati na sanjarice jer njihovo značenje predstavlja unaprijed stvorene ideje o tome što svaka slika znači. Simbolika snova je vrlo osobna. Neki ljudi možda vole konje i konji u njihovim snovima predstavljaju dobar znak, dok drugi mogu konja smatrati lošim znakom (poput jahača apokalipse). Postoje stručnjaci koji vam mogu pomoći rastumačiti snove, ali baš poput svetih spisa, snovi mogu imati različite razine duhovnog značenja.

Znakovi i pretkazanja u svakodnevnom životu

Neupitno je da nam je svakodnevnom životu dano vodstvo. No često zbog pretrpanog rasporeda kročimo kroz život nesvjesni onoga što nas okružuje, kao da smo u transu.

Odlični primjeri znakova su zvonjenje u lijevom ili desnom uhu, stalno susretanje s istom knjigom, viđanje brojeva koji se ponavljaju ili simboli i okolnosti koji se doimaju više od sinkroniciteta ili čiste sreće. Primjerice, tragate za savršenom kućom i odjednom dobijete ponudu živjeti točno u onoj četvrti u kojoj ste željeli.

Postoji bezbroj različitih načina na koje duša pokušava s vama stupiti u kontakt.

Znakovi i pretkazanja u prirodi

Od svih načina na koje se znakovi i pretkazanja mogu izraziti, priroda je moj omiljeni medij. Zato što je puna života, stalno se mijenja i neprestano vibrira beskrajnim verzijama poruka koje trebamo primiti.

Te se poruke mogu odražavati u lokvi vode, duhovnom vodiču u obliku nekog insekta, u potvrdnom načinu na koji vjetar njiše drveće ili u oblaku koji se na tmurnom nebu razdvaja kako bi propustio zrake sunca baš kada ste u potrazi za nekim odgovorom. Ove se poruke mogu izraziti i kroz smrt ili raspadanja, poput slomljenog drveća ili trupla životinje koje nas podsjećaju na vlastitu smrtnost.

Kako znati da ste dobili znak

Ako je riječ o važnom znaku, pojavit će se ubrzo nakon što ste razmišljali o nečemu u svom životu ili kratko nakon što ste direktno tražili odgovor na teško pitanje. Trivijalna i površna pitanja znak su nepoštovanja onoga što je sveto, nemojte ih postavljati. (Primjerice, “trebam li obojiti kosu u ružičasto“ ili “kako da postanem slavna“.)

Kada dobijete znak, on će se pojaviti kao događaj koji vam je značajan, privući će vam pažnju, oživjeti vašu maštu i stvoriti značajnu emotivnu reakciju u vama.

Što učiniti kada dobijete znak?

Ja volim zahvaliti za svaki znak koji mi je dan i pružiti nešto zauzvrat kako bi održao reciprocitet i izrazio zahvalnost (narod Inka to naziva “Ayni“). Obično ponudim nekakvu hranu, ali ako je nemam, dovoljno je reći “hvala“.

Važno je da vam znak bude značajan kako biste ga mogli u potpunosti razumjeti. Možete sjesti na mjesto na kojem ste dobili znak, sjetiti se što vas je navelo da zamolite za vodstvo i razmišljati o odgovoru.

Duša voli simbole i slike, stoga je najbolje da se upitate što taj znak budi u vama. Što vam je prvo palo na pamet? Kakva je bila vaša emocionalna reakcija? Je li vam pobudio neka sjećanja? Pokušajte izbjegavati mentalne odgovore i dopustite svojoj intuiciji, osjećaju u želucu da vam prevede značenje znaka.

Njegovo značenje vam možda neće odmah biti jasno, ali kada dođe pravo vrijeme, odgovor će biti jasan.

Kada osvijestimo koliko je svemir povezan s našim iscjeljenjem, rastom i razvojem svijesti, život dobiva dublje značenje. Znakovi mogu doći izvana, ali značenje se može razviti samo iznutra.

Izvor: lonerwolf.com

Pripremila Tena Ožegić

Ostali članci