Živjeti u zahvalnosti svaki dan

Čudo koje se događa kada živimo u zahvalnosti jest u tome da se dobro na koje usmjerimo pozornost povećava u našem životu

Imala sam često sreće u životu. Nekada sam mislila da je to posljedica moje hrabrosti, no s vremenom sam pozitivne ishode počela doživljavati kao nagradu i naučila reći hvala. Zahvalnost je postala moja prirodna reakcija na uslišane molitve, na pozitivne rezultate, na spasonosno izbjegnut udes, na dobro zdravlje i mir u srcu. Počela sam čak i bez nekog posebnog razloga osjećati zahvalnost za svakodnevne, male stvari.

Ideja za rješenje toga problema:
Kada riješite neku tešku muku i padne vam kamen sa srca, lako je biti zahvalan, to može svatko, a velik broj ljudi to i čini. Pokušajte biti zahvalni za male, naoko nevažne stvari. Legnete navečer u krevet i prije sna razmišljajem o proteklom danu ili molitvom prođite situacije u kojima ste bili: sjetite se da volite svoj posao, da su vam djeca zdrava, da imate iskrenih prijatelja, da niste u dugovima ili da dug možete vratiti. Budite zahvalni za sve „male stvari“ od kojih je satkan život.

Čudo koje se događa kada živimo u zahvalnosti jest u tome da se dobro na koje usmjerimo pozornost povećava u našem životu. Ako uvijek mislite o negativnostima koje vam se događaju, privlačite u svoj život slične situacije. Ako znate cijeniti ono što imate i vjerujete da i dalje zaslužujete takvu milost, to ćete i primiti. Živite na taj način i vjerujte da su čuda moguća, ali uvijek započnite i završite dan zahvaljujući na svim blagoslovima koje imate. I onda slobodno očekujete više dobra. Znajući da to zaslužujete.

 

Model: Ivana F. (Talia)

Tatjana Divjak

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci