Zašto mi se događaju loše stvari?

U život vam ulaze upravo suprotne stvari od onih koje priželjkujete ili manifestirate. Radite li nešto pogrešno ili ste, zapravo, tik do cilja?

Zakon suprotnosti

Kad počnemo raditi na sebi, često se stvari prvo pogoršaju prije nego što iskusimo poboljšanje. To je u posve u redu, tvrde brojni duhovni gurui.

Neale Donald Walsch to objašnjava načelom ili zakonom suprotnosti. Tvrdi da kad nešto prizovemo u svoju stvarnost da će se prvo pojaviti njegova potpuna suprotnost.

Gledajući na stvari oko sebe kao na novopridošle prepreke, probleme i zastoje, većina se prepušta negativnim mislima, borbi ili očajavanju misleći da se na njih zakon privlačenja ne odnosi ili kako sav njihov trud rada na sebi ne vrijedi. Takvo je razmišljanje potpuno krivo, ističe Walsch.

Niste pred zidom nego pred vratima

Prema autoru niza bestselera, pojava suprotnosti je, zapravo, siguran i jasan znak da ste na dobrom putu i da ste nadohvat svom odabranom cilju. "Imate osjećaj da ste se našli pred zidom, a zapravo stojite pred vratima", napisao je Walsch.

Pojašnjava da zakon suprotnosti stvara kontekst unutar kojeg se ono što želimo doživjeti može očitovati u fizičkoj stvarnosti. Na primjer, ne možemo sebe doživljavati kao "svjetlost" u nedostatku tame. Stoga ćemo prvo prizvati u svoj život tamu da bismo sebe doživjeli kao Svjetlost.

Drugim riječima, postoji samo jedan način da iskusimo svjetlost a to je da se nađemo u tami. I to je nešto najveće što nam svemir može dati.

Izazove doživite kao prilike za osnaženje

Upravu nam za to pruža priliku zakon suprotnosti. "No, ako suprotnost ne doživite kao priliku, nego kao protivljenje, nećete je smatrati nečim što vas osnažuje, nego nečim što vam oduzima moć", napisao je Walsch.

Što nam je, dakle, činiti da ne bismo zapali u vrtlog negativnih misli pred zakonom suprotnosti? Walsch, jednako kao i Louise Hay, savjetuje da prihvatimo svoju trenutnu situaciju i da se prepustimo, jer to označava početak procesa.

"Želimo li naučiti ono što trebamo naučiti, trebamo uložiti vrijeme i trud. Nemojte zahtijevati trenutačnu promjenu. Nestrpljenje stvara otpor prema učenju. Ono znači da želite postići cilj, a da pritom ne doživite proces", piše Hay u knjizi Misli za srce i dušu.

Prigrlite što vam se događa

Walsch nas, također, potiče da u tim trenucima pokušamo shvatiti što se događa i da se ne odupiremo jer je prvi korak u manifestiranju bilo čega stvaranje konteksta u okviru kojeg možemo doživjeti ono što želimo.

Ne bismo se trebali opirati jer, kako pojašnjava, ono čemu se odupiremo ustrajava i duže nas zadržava na (neželjenom) mjestu. "Nemojte se boriti protiv onoga što je suprotno vašoj želji ili vašem željenom ishodu. Radije se opustite i prepustite", savjetuje u knjizi "Sretniji od Boga".

Izbor je na nama

U svakom teškom trenutku imamo izbor, suprotstavljanje i borba ili pribranost i mir. Jednostavno prigrlite što se događa. Kako što piše Byron Katie u svojoj knjizi "Loving what is": "Mir ispunjava vaše srce kada jednostavno volimo ono što se trenutno događa.

Dopustite sebi da napredujete korak po korak, da prođete kroz sve faze. S vremenom će postati lakše i ljepše, jer nakon kiše dolazi duga.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci