Važnost oslanjanja na vlastite snage

Mudra priča kaže više od stotinu predavanja...

Nekoć davno, čovjek ugleda leptira kako se pokušava izvući iz kukuljice. Sjedne i počne promatrati leptira. Promatrao ga je satima kako se bori da prođe kroz sićušni otvor. Odjednom leptir je prestao napredovati, činilo se kao da se zaglavio. Čovjek odluči pomoći leptiru. Uzme škare i prereže ostatak kukuljice. Leptir s lakoćom izađe, premda mu je tijelo bilo podbuhlo a krilca malena i smežurana. Čovjek je sjeo i promatrao kada će se leptirova krila povećati da podrže njegovo tijelo. No to se nije dogodilo.

Leptir je proveo ostatak života nesposoban za let, pužući uokolo s malenim krilima i podbuhlim tijelom. Unatoč tome što je imao dobro srce, čovjek nije razumio da su ograničenje kukuljice i trud potreban da se leptir oslobodi i izađe kroz mali otvor, božji način za poticanje protoka tekućine kroz tijelo leptira u njegova krila, što ga priprema za let kada se oslobodi kukuljice.

Pouka: Naše bitke u životu pomažu nam da razvijemo svoje snage. Bez bitaka, nekada ne bismo rasli ni ojačali, stoga je za nas važno da se sami suočavamo s izazovima i oslanjamo na sebe a ne na pomoć drugih.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci