Unesite dašak čarolije u svakodnevicu

U vrtlogu obaveza, rutine i stresa skloni smo život uzimati zdravo za gotovo, živjeti na automatskom pilotu, zaboravljajući koliko je, zapravo, svaki dan dragocjen. Osvijestite ljepotu prebivanja u trenutku uz ovih nekoliko praktičnih savjeta i promatrajte čaroliju života kako se otkriva pred vama.

U vrtlogu svakodnevnih obveza, skloni smo zaglaviti u rutinu i živjeti na našem unutrašnjem "automatskom pilotu". Tada je lako izgubiti iz vida koliko je život dragocjen, i da je svaki dan čudo. Ipak, nije tako puno potrebno da bismo preobrazili našu trenutnu stvarnost, točnije, našu percepciju stvarnosti, i osvijestili čudesnost svakog trenutka. Evo nekoliko praktičnih načina za to:

Činite stvari koje „usidruju” vašu svijest u sadašnjem trenutku

Trenutak „sada” ima veliku snagu za stvaranje čarolije. On snažno podiže našu vibraciju i energetsko polje prema iskustvima zahvalnosti, radosti, mira i svrhe.

Pođite u šetnju, meditirajte, pišite, slikajte, kuhajte, vodite ljubav, promatrajte noćno nebo, šećite bosi po travi, promatrajte planine, aromatizirajte dom eteričnim uljima – uključite sva osjetila da biste se prisjetili da je sadašnji trenutak sve što postoji.

Postavite moćne namjere

Čarolija često svjetluca u životu kad stvorimo prostor za velike snove. Kad odvojimo vrijeme za planiranje svega što želimo manifestirati, to u nama pobuđuje veselo uzbuđenje.

Uzmite dnevnik, napišite pismo svom budućem „ja” i uplovite u prostor osjećaja kako bi izgledalo kad biste bili na putovanju na kojem djelujete iz nadahnuća. Da si olakšate maštanje, možete napraviti ploču za vizualizaciju, izgovarati mantre ili afirmacijeske poruke. Koji god način odaberete, vrijeme je da stvorite viziju u kojoj se krećete prema cilju svog putovanja.

Pomažite drugima

Svi smo na istom putovanju, stoga kad možete pomoći nekome, učinite to. Kad nađemo načine na koje možemo pomagati i služiti drugima, to aktivira našu svrhu.

Ima nešto čarobno u dobrim djelima i ljudima koji dijele svoje darove sa svijetom. To je vaša čast, odgovornost i dužnost. Nema drugog načina da svoju dušu ispunite  ljubavlju, osim kroz povezivanje s drugim ljudskim bićem kad mu na neki način pomažete.

Njegujte svoje tijelo

Kad biste trebali opisati svoje tijelo, biste li ga nazvali smetlištem ili oltarom? Zvuči oštro, ali način na koji se odnosimo prema svom tijelu, način je na koji živimo život.

Promišljate li o tome kako njegujete svoje tijelo ili potiskujete svoje emocije čipsom, slatkišima i opijatima? Postoji jaka povezanost između hrane i našeg odnosa prema svemiru. Jako je važno stvoriti tihi unutarnji prostor za sebe. Volite sebe. Odaberite se kretati, njegovati i iscjeljivati, ako je potrebno.

Povežite se s božanskim u sebi

Ljudi su skloni biti dobri i moliti kad je netko u bolničkom krevetu ili se dogodi neka tragedija. Ne zaboravite da Bog/Svemir želi da budete povezani na svakodnevnoj razini, da se punite energijom i obnavljate vaše energetske rezerve.

Ova ogromna, svemoćna sila ispunjava životom sve što postoji. A mi imamo čast iskazivati poštovanje i povjerenje da će se čuda i čarolije događati svakog dana. Ova vrsta bezuvjetne ljubavi i energije nije rezervirana samo za posebne prilike. Razgovarajte sa Svemirom, započnite čavrljanje s Bogom i promatrajte čaroliju koja se otkriva pred vama.

www.sarahprout.com

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci