Tri recepta sretnog življenja

Postoje tri jednostavne stvari koje možete učiniti da živite sretnijim životom. Ako ranije to niste radili, sad je pravi trenutak da ih isprobate kako biste povećali radost, smirenost i zadovoljstvo.

Male stvari čine veliku razliku, sigurno ste puno puta čuli. Posebno kad se ritualno ponavljaju i kad postanu rutina. Prakticiranjem ove tri male navike, počet ćete se osjećati sretnije i zadovoljnije jer djeluju poput čarolije:

Usmjerite svoje misli na ljubav

Misao koja je dominantna u vašem umu daje boju svemu što doživljavate. Kad se fokusirate na ljubav, tražite načine da razumijete ljude i situacije, ne reagirate impulzivno, već svemu prilazite sa stajališta empatije i ljubavi. Kao rezultat toga, rjeđe ćete biti povrijeđeni ili ljutiti.

Osim toga, fokusiranjem na ljubav, vaša emocionalna inteligencija raste, a život vam uzvraća ljubavlju. Ljubav vam daje osjećaj stabilnosti i slobode od stresa, a to donosi više sreće.

Ispunite se zahvalnošću

Uočite blagoslove u svom životu i na njima budite zahvalni svakoga dana. Kako zahvalnost raste, srce se ispunjava radošću i suosjećanjem.

Vaše misli i osjećaji utječu na hormone koje proizvodi tijelo, a zahvalnost uzdiže duh i pojačava kemijske spojeve koji naš sustav duha i tijela čini sretnim. Nastojte svakog dana osvijestiti barem tri stvari na kojima ste zahvalni.

Oprostite sebi i drugima

Opraštanje nije nešto što radite za drugu osobu, to je dar koji dajete sebi. Kad otpustite emocionalnu bol koja prati zamjeranje, vaš duh dobiva olakšanje.

Više se ne opterećujete tugom i slobodni ste biti mudrija, sretnija osoba. Nije lako oprostiti nekome ili oprostiti samome sebi, ali otpuštanje te negativne energije može vam donijeti više lakoće i sreće. Pokušajte razmišljati o osobi ili događaju koji želite oprostiti, a zatim izgovorite ovu mantru: „Opraštam ti, oprosti, volim te, hvala.“

Oslobodite se zamjeranja, otpustite, oprostite... i osjećat ćete se laganije, umjesto da budete opterećeni gorčinom. Usmjerite pažnju na ljubav i vaše suosjećanje će privući radost u vaš život.

Izvor: www.resilientblog.com

Pripremila: Snježana Krčmar

Ostali članci