Meditacija promatranja i još 3 jednostavne tehnike za podizanje vibracija

Kada smo van balansa, rješenje možemo naći u podizanju vibracije. Kada poštujemo život, mi zračimo ljubav i ta nas vibracija može iscijeliti. Postoji divan izbor tehnika i alata koji nam mogu pomoći da postanemo kreatori svog života. Dr. Boško Hristić predlaže neke od njih koje možete lako integrirati u svoju svakodnevicu

Kreirajte novu stvarnost i učinite svoju svakodnevicu boljom

1. Opuštenost

Umjesto da balansirate između mnoštva obaveza s kroničnim stresom – više vježbajte stav opuštenosti u kretanju života. Mnogo se više postiže u opuštenom stanju životne energije i uma, nego u stalnoj napetosti i grču. Unutarnja ravnoteža daje vanjsku stabilnost u svim kretanjima života. Odvojite vrijeme za aktivnost, ali i za punjenje „baterija“.

Nemojte samo izgarati u poslu, odvojite vrijeme i za meditaciju, vježbanje, druženje, za aktivni i pasivni odmor. Vaš mozak treba sačuvati opuštenost – i u aktivnosti i u miru. Preporučujem da probate meditaciju svjedočenja koja vam može pomoći i osloboditi vas mnogih pritisaka.

Možete i voditi dnevnik u koji ćete zapisivati sve ono dobro što vam se dogodi u danu. Pišite na čemu ste zahvalni i što vas je određenog dana ugodno iznenadilo, ma koliko maleno bilo.

2. Zdrav san

Tijekom spavanja, kada se mijenjaju sve faze sna, organizam se oslobađa nagomilanog stresa i mentalnih i fizičkih toksina te regulira aktivnosti i ravnotežu svih organa i stanica. Također, puni se i životnom energijom. Kada se organizam noću ne može opustiti, mozak grozničavo radi zbog previše dnevnih informacija i stresa, pa se ni punjenje energetskog sustava ne može odvijati prirodno i optimalno.

Zato se budimo umorni, nervozni, neispavani. Zbog toga možemo imati oslabljen imunosni sustav i kronične upale, što je dalje povezano s mnogim bolestima, uključujući pretilost, dijabetes, Alzheimerovu bolest, fibromialgiju, probavne smetnje... Nedavne studije o odnosu poremećenog spavanja i gena otkrivaju kako čak i samo nekoliko tjedana deprivacije sna može snažno utjecati na naše gene.

Nesanica, poremećaji spavanja, a i mnoge druge bolesti i poremećaji, među ostalim, mogu se popraviti i jednom specifičnom vibratornom terapijom na glavi, akupunkturom sa 5 – 7 iglica.

3. Otkrijte dobrobiti meditacije prisutnosti i svjedočenja

Ulazak u unutarnju tišinu povezuje nas s najdubljom stvarnošću Univerzalnog Kvantnog polja koje je izvor kreativnosti, ljubavi, suosjećanja, radosti i mira. Kada naučimo kako možemo promijeniti svoju vibraciju, lako ćemo se povezati sa svojom Suštinom.

Prakticiranje meditacije svjedočenja pomaže nam da realnije i istinitije sagledamo sebe. Ona nam omogućuje da neometano promatramo svaku misao koja nam se nađe u umu, ali i da govorimo bez tona koji osuđuje ili kritizira osobe koje se nalaze oko nas. Istovremeno, meditacija će vam pomoći da izgradite veće samopoštovanje i samopouzdanje u raznim situacijama. Kada redovito prakticirate meditaciju svjedočenja, moći ćete se više osloniti na sebe, a manje na mišljenje drugih.

Meditacija promatranja

Pronađite mirno mjesto na kojemu možete udobno sjediti. Zatvorite oči. Udahnite, napunite pluća zrakom. Polako izdahnite osjećajući kako vas napušta napetost.

Obratite pažnju na to kako zrak ulazi i izlazi iz vašeg organizma.

Disanje i svjesnost disanja važni su da bi se smirila buka uma. Osmjehnite se, nemojte biti zgrčeni.

Provedite tako nekoliko minuta kao uvod u opuštanje.

Počnite promatrati svoje misli bez prosuđivanja.

Pustite ih da prolaze, bez trčanja za njima (npr. pitajući se što ćete raditi sutra i sl.).

Ovo je važno kako ne biste misli bojili nikakvim emocijama. Samo ih promatrajte kako prolaze.

Čim im ne pridajete mnogo pažnje, misli gube snagu i raspršuju se.

Prvo promatrajte svoje misli, a kada ih budete mogli promatrati neutralno, izvana, možete prijeći na viši nivo promatranja nekih emotivno obojenih situacija ili ćete, poslije, moći biti neutralni promatrač u komunikaciji.

Tako ćete postupno postati gospodar svoje životne energije, a to se zove stav poštovanja života. Tada vas ništa ne može lako uznemiriti ili iznervirati.

4. Rad na sebi i unutarnja ravnoteža

Kreiranje drugačije realnosti prije svega podrazumijeva rad na sebi. Ovo je proces duboke transformacije u kojem otvaramo prostor za usklađivanje s vibracijama radosti, blagostanja i sreće. Kada se fokusiramo na svoj duhovni razvoj i stjecanje unutarnje mudrosti, mijenjamo svoj odnos i prema sebi i prema drugima. U stanju smo drugačije tumačiti situacije, pristupiti im s više otvorenosti i u skladu s time izabrati drugačiji odgovor, reakciju i rješenje.

Dr. Boško Hristić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci