Sve što trebamo je danas: Pozdravite zoru

Odlomak iz knjige „365 Tao: Dnevne meditacije“ autora Deng Ming Daoa, odličan je početak dana. Vjerojatno najvažnija poruka tao učenja jest naučiti uživati u luksuzu jednostavnosti onoga što nam je dano. Samo si dopustite ostati u harmoniji sa svojom prirodom, kojoj, ako je slušate i ponašate se u skladu s njom, možete bezuvjetno vjerovati...

Taoizam - put osobne spoznaje

Sve što trebamo su jutra. Sve dok postoji izlazak sunca, postoji mogućnost da se suočimo sa svim svojim nedaćama, da uživamo svoje blagoslove i živimo sve izazove života.

Duhovnost je postala nužna u ovim teškim vremenima. A opet, u svojoj je suštini suvišna.

Ona nam treba da se podsjetimo, da se podupremo, integriramo i ispunimo. Kada bismo jednostavno mogli prihvatiti zagonetku noći i veličanstvenost jutra, ne bi nam trebalo ni društvo ni duhovnost.

U svojem najjednostavnijem obliku, život započinje zorom. To je već dovoljan blagoslov. Sve ostalo postaje neopisiva punoća.

U zoru, kleknite i zahvalite na ovom divnom događaju. Ponekad smatramo da su jutra toliko uobičajena da nisu dostojna poštovanja, ali jeste li svjesni da većina mjesta u svemiru nema jutra?

Ovaj svakodnevni događaj naše je vrhovno dobro.

Pozdravite zoru. To je čudo kojem svjedočite.

To je najveća ljepota. To je svetost. To je naš dar s neba. To je dokaz da život nije uzaludan.

To je prosvjetljenje. To je vaša svrha u životu. To je vaša smjernica. To je vaša utjeha. To je svečana dužnost. To je inspiracija za suosjećanje. To je svjetlo krajnjeg cilja.

Izvor: mysticmamma.com

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci