Smrt od COVID-a, smrt djeteta: Što znači ti crni snovi?

Kad netko umre u vašem snu - bilo da se radi o vama, dijetetu, voljenoj osobi ili kućnom ljubimcu - to je vrlo uznemirujuće. Možda se pitate je li to neki loš predznak. Vjerojatno nije, već ukazuje na nešto posve neočekivano...

Što znači sanjati smrt?

Kada su snovi u pitanju, gotovo da nema ničeg uznemirujućeg od sanjanja o smrti, bilo ona vlastita ili voljene osobe. Iako se snovi povezani sa smrću mogu činiti lošim znakom, ne trebate biti previše zabrinuti zbog njih, kaže Lauri Quinn Loewenberg, stručnjakinja za analizu snova za online magazin CUT. Zapravo, dodaje, snovi o smrti bi mogli nagovijestiti pozitivan prijelaz ili promjenu u vašem životu. Stručnjakinja pojašnjava što znače neki od najčešćih snova o smrti:

Ako umrete od bolesti poput COVID-19...
Ako strahujete od COVID-a, ovo bi mogao biti vaš način oslobađanja od stresa. Ali inače, bilo koji oblik bolesti koji vas ubije u snu način je na koji vam tijelo govori da se u vašem životu događa nešto što je vrlo nezdravo. Što biste u svom stvarnom životu nazivali bolešću? Primjerice, pijete li previše alkohola ili ste u nezdravoj, toksičnoj vezi? Vaša vam podsvijest pokušava reći da će to donijeti neku nepopravljivu promjenu ako to ne ispravite i ne pronađete način da ozdravite.

Ako vam dijete umre u snu...
Ovo je jedan od najtežih snova koje može bilo tko sanjati, ali mnogo je manje zastrašujuć nego što se čini. Stručnjakinja pojašnjava da ovo možemo sanjati u trenucima kada dijete dosegne neku prekretnicu, odnosno kada je na kraju jedne životne faze. Primjerice, kad počnu puzati, hodati, hraniti se..., jer sve te različite velike životne faze označavaju "nestanak" naše bebe. To je zapravo način na koji oplakujemo gubitak jedne faze njihova života.

Ako vam partner umre u snu...
Postoji nekoliko pitanja koja trebate postaviti ako sanjate ovaj san, kaže Loewenberg. Kakva se promjena događa s njima? Primjerice, jesu li izgubili posao, jesu li smršavjeli, rade li puno više i nikad ih ne vidite? Razmislite kako su se promijenili ili kako se promijenio vaš odnos s njima.

Ako sanjate kako vaše biljke ili kućni ljubimci umiru...
Biljke i kućni ljubimci stvari su u vašem životu na koje trošite vrijeme i trud. Ako vaš ljubimac umre u snu, to može signalizirati da zaboravljate brinuti o nečem drugom u svom životu. Dakle, za bilo koju od ovih stvari o kojima brinemo i koje umiru, moramo se zapitati: Što u svom životu zanemarujem? Biljke imaju tendenciju predstavljati nešto što ima potencijal za rast. Pas može predstavljati vezu. Mačka često predstavlja ženu, bilo njezino reproduktivno ili seksualno ja. Riba može predstavljati kreativne ideje, vaše ideje koje uspijevaju u vašim kreativnim sokovima.

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci