Što vaš anđeo čuvar želi da znate?

Bez obzira na to tko ste ili koji je vaš sustav vjerovanja, svatko od nas ima anđela čuvara koji ostaje uz nas cijeli naš život. Oni nas vole bezuvjetno. Možemo ih zatražiti pomoć u bilo čemu i učinit će sve što mogu da nas usmjere u pravom smjeru – uvijek šapćući, uvijek nas vodeći...

Pristup velikom daru

"Kad sam odrastala, posjeti anđela i duhova smatrali su se prirodnim dijelom života, stoga kad sam kao mlada odrasla osoba uronila u dublju vezu sa svojim anđelom čuvarom, nikad na to nisam gledala kao na nešto osobito neobično", piše Mary Davis, autorica knjige i aplikacije Every Day Spirit: A Daybook of Wisdom, Joy and Peace.

Mary bi svog anđela zazvala za pomoć u vezi sa svime. To čini i danas. I zapanjuje je koliko je onih među nama koji su zaboravili da imamo pristup tom velikom daru ili nikada nisu ni znali da u blizini imaju pomoć koju ne koriste.

Poput razgovora s dragim prijateljem

"Svi se svakodnevno suočavamo s izazovima pa bi nam dobro došlo malo nadnaravne pomoći – a pomoć koja nam je potrebna stoji tik uz nas. Da. Oni su ovdje", kaže Mary Davis. "Bez obzira na to tko ste ili koji je vaš sustav vjerovanja, svatko od nas ima anđela čuvara koji ostaje uz nas cijeli naš život. Oni nas vole bezuvjetno. Možemo ih zatražiti pomoć u bilo čemu i učinit će sve što mogu da nas usmjere u pravom smjeru – uvijek šapćući, uvijek nas vodeći." Iako su ovdje kako bi nam pomogli, ističe autorica, anđeli se nikad neće upletati u nešto što je naša slobodna volja. Djelovat će za nas samo kad ih se zazove.

"Stoga, kad želimo njihovu pomoć, trebamo samo porazgovarati. Da, zapravo trebamo zatražiti. Potreban je koji trenutak u tišini za usredotočivanje, ali povezivanje s anđelom lako je poput razgovora s dragim prijateljem. I život se potpuno promijeni kad se sprijateljimo sa svojim anđelima." Teškoće ne moramo trpjeti sami – trebamo samo pozvati svoje prijatelje na visokim položajima, ističe Mary Davis. Pritom je dobro imati na umu ovih nekoliko stvari:

1. Tražite često

Anđeli neće intervenirati osim ako ih se to ne zatraži, stoga se naviknite tražiti pomoć. "Sa svojim anđelom čuvarom možete razgovarati kao što biste razgovarali sa svojim najboljim prijateljem – o svemu i svačemu, u tišini ili glasno." Pomoć možete zatražiti u svemu jer anđeli pomažu kako u najmanjim, svakodnevnim odlukama tako i u golemim, naoko beznadežnim izazovima. Kad je zatražite, pomoć je na putu.

2. Obratite pozornost

Nakon što zatražite pomoć, obratite pozornost na vodstvo koje ćete dobiti, a koje može biti u obliku znakova, osjećaja ili intuicije što trebate učiniti. Odgovori mogu doći i putem onoga što će vam reći prijatelji, ali stranci, ili pak u tekstu neke pjesme, na plakatu, stranicama knjige... "Budite otvoreni prema jedinstvenom načinu komuniciranja svog anđela", savjetuje Mary.

3. Djelujte prema vodstvu koje dobijete

Kada dobijete znak, djelujte. Što budete više djelovali prema dobivenom vodstvu, to ćete više primjećivati vodstvo koje vam šalju anđeli. "Kada dobijete znak, nešto u vašem duhu aktivirat će se i znat ćete što to znači i što trebate učiniti."

4. Pitajte i za druge

Jedan od načina na koji nam anđeli mogu pomoći jest i s našim vezama. Mi ne komuniciramo izravno s nečijim anđelom, ali možemo zatražiti svog anđela da angažira nečijeg anđela za iscjeljenje, za rješavanje problema između vas, za pomaganje toj osobi u životu ili s njezinim zdravljem... "Možemo ih zatražiti da djeluju u nemogućim situacijama iz svojih viših sfera", kaže M. Davis i tvrdi: "Vidjela sam kako se nerazumijevanja i obiteljske razmirice rastapaju nakon zahtjeva za anđeoskim posredovanjem. Kad imamo osjećaj da je sve izgubljeno, uvijek postoji nada jer anđeli su blizu nas."

5. Zahvalite    

Pomaže da zahvalite prije no što uopće dobijete odgovor – kao da je već stigao. "Zahvalnost unaprijed uvijek osnažuje zahtjev", ističe Mary. Primjerice, možete pomisliti ili reći "Hvala ti što mi pomažeš" ili "Hvala ti što me vodiš kroz pojedinosti ovog sastanka" ili "Hvala ti što sa mnom rješavaš ovaj problem".

6. Ostavite prostor za nešto bolje

Možda smo zatražili određen ishod, ali moguće je da rješenje našeg zahtjeva dođe na način na koji nismo ni pomislili. Ostavljajući prostor za različite rezultate, otvaramo se odgovorima što nadmašuju naše najluđe snove i očekivanja. Zato recite ili pomislite: "Neka se ovo ili nešto još bolje dogodi za najveće dobro svih."

Izvor: everydayspirit.net

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci