Što je zapravo karmički dug i kako možete znati da ga imate?

Kažu: "Sve se vraća, sve se plaća", a ako vjerujete u karmu, sigurno će vas zanimati vjerovanje da karma nadilazi život. Karmički dug je upravo to: karma iz prošlih života

Što je karmički dug?

Karmički dug označava nešto što se dogodilo u prošlom životu, a što morate ispraviti u ovom životu, objašnjava za mbg numerologinja i autorica knjige You Are Cosmic Code, Kaitlyn Kaerhart. 

Vidovnjakinja i akupunkturistica Deganit Nuur dodaje da će se "karmička lekcija ponavljati iznova i iznova sve dok je ne savladate."

Usprkos tome, i ona i Kaehart dodaju da većina nas ima karmu, ali zadržavanje straha i srama u vezi nje nije pogodno za rast. Umjesto toga, postoji mnogo ispravnih načina pomoću kojih možemo uravnotežiti ili otplatiti dugove prošlosti.

Jedan od tih načina je pomaganje drugima kako bismo poboljšali vlastiti život i uravnotežili karmu u ovom životu.

Znakovi karmičkog duga: 

1. Doživljavate naizgled neobjašnjiva ponašanja i obrasce

Prema Nuur, ako se to ne može objasniti u ovom životu, šanse su da je ono ukorijenjeno u prošlom životu. "Ovo se obično odnosi na iracionalne strahove ili druga ponašanja ili obrasce koji inače ne bi imali smisla u kontekstu ovog života."

Bez obzira radi li se o strahu od vode, odbojnosti prema radosti, nepovjerenju u autoritete itd., ako sada ne postoji ništa što bi moglo objasniti strah ili ponašanje, to vjerojatno proizlazi iz prošlog života.

2. Ukazuju se mogućnosti za svladavanje karmičkog duga

Ako ne uspijete riješiti svoj karmički dug on će se i dalje pojavljivati, navodeći vas da savladate svoju karmu.

"Baš kao i svaki obrazac, ovi se nepotpuni ciklusi karme mogu pretvoriti u ponavljanja ako ih ne osvijestite", objašnjava Nuur, "što će s vremenom samo akumulirati sve više i više neodrađene karme." 

3. Imali ste jednu ili više karmičkih veza

Ponekad se karmički dug odnosi na vrlo bliske veze koje su nadišle život, a tu dolazi do karmičkih odnosa.

Možete biti više puta uvučeni u vezu s jednom određenom osobom, koja vas iznova podučava istoj lekciji. Ti odnosi mogu biti toksični, ali mogu biti i neophodni da bismo riješili svoj karmički dug. 

4. Svjesni ste jedne ili više tema koje se ponavljaju u vašem životu

Čak i ako pokušate ignorirati svoje dugove, vjerojatno ste svjesni da vam se neke situacije i problemi neprestano pojavljuju u životu.

Nuur napominje da nepotpuna karma može izgledati kao zamka i teško je zanemariti osjećaj zarobljenosti. Karmički dugovi ponekad mogu djelovati monumentalno i nesavladivo, ali su neizbježni.

5. Imate brojeve karmičkog duga

I na kraju, iz numerološke perspektive, Kaerhart objašnjava da neki (ali ne svi) ljudi imaju karmičke brojeve duga u svojoj osobnoj numerološkoj karti. Ti su brojevi 13, 14, 16 i 19. 

Brojevi karmičkog duga:

13: Broj 13 je povezan s lijenošću i sebičnošću u prošlom životu. Možete se nositi s optuživanjem drugih i ne preuzimanjem odgovornosti, negativnošću, a također tvrdoglavošću i potrebom za kontrolom. Vaša karma vas usmjerava na odgovornost.

14: Karmički broj 14 odnosi se na zlouporabu slobode, bilo putem ugađanja sebi ili dominiranja nad drugima. Možda ćete se nositi s nedostatkom samokontrole, pretjerane popustljivosti i problemima predanosti. Vaša karma je razviti samodisciplinu i suosjećanje s drugim ljudima.

16: Broj 16 može biti najizazovniji za prevladavanje i označava vrlo snažan ego u prošlom životu, kao i probleme u vezi. Možda ste imali mnogo "neuspjelih" veza, poteškoće u povezivanju s drugima i probleme zbog egoizma. Vaša je karma biti pažljiviji prema drugima i razmisliti kako utječete na njih.

19: Broj 19 ukazuje na nekoga tko je zloupotrebljavao svoju moć u prošlom životu i uzrokovao patnju ljudi. Možda ste sebični ili manipulativni, narcisoidni i vrlo zabrinuti zbog javnih nastupa i uspjeha. Vaša karma u ovom životu je učiniti brigu za druge prioritetom.

Kako shvatiti svoj dug?

U ovom trenutku možda se pitate kako numerološki izračunati karmički dug. Ako želite numerološki izračunati karmički dug, prema Kaerhart, to nije pretjerano teško.

"Ako je jedan od tih brojeva 13, 14, 16 ili 19", kaže ona, "to znači da imate karmički dug."

Evo kako izračunati svojih pet temeljnih brojeva i shvatiti odgovaraju li oni nekom karmičkom dugu.

Broj osobnosti

Ovaj broj odnosi se samo na vašu osobnost i odnos s drugima. Izračunava se zbrajanjem znamenki dana i mjeseca vašeg rođenja. (Ovdje nemojte uključiti godinu.) Na primjer, netko tko je rođen 14. kolovoza, zbrojio bi 8 + 1 + 4, što je 13.

Kako se to odnosi na dug: Svedeno na jednoznamenkastu vrijednost 1 + 3 je 4. To je broj osobnosti. Međutim, ti korijenski brojevi 1 i 3 ukazuju na to da osoba ima karmički dug broja 13. 

Broj životnog puta

Da biste pronašli broj svog životnog puta, koji je sličan vašem sunčevom znaku u astrologiji, zbrajate znamenke rođendana na isti način kao što je gore navedeno, ali ovaj put s uključenom godinom rođenja.

Kako se to odnosi na dug: Recimo, da je prije spomenuti puni rođendan bio 14. kolovoza 2001. 8 + 1 + 4 + 2 + 0 + 0 + 1 = 16. 1 + 6 se zbraja sa 7, (broj životnog puta) , a broj karmičkog duga je 16.

Broj izraza

Vaš broj izraza odnosi se samo na vaše sposobnosti i strasti. Pronalazi se zbrajanjem brojeva vašeg imena. Evo kako ga izračunati:

1: A, J, S

2: B, K, T

3: C, L, U

4: D, M, V

5: E, N, W

6: F, O, X

7: G, P, Y

8: H, Q, Z

9: I, R.

Kako se to odnosi na dug: Recimo da se netko zove Jackson. 1 + 1 + 3 + 2 + 1 + 6 + 5 je 19. 1 + 9 = 10, što se u numerologiji svodi na jednoznamenkasti broj 1 + 0 ili 1. Da biste pronašli karmičke brojeve, morat ćete pogledati brojeve koji dolaze ispred ove jednoznamenkaste brojke. U ovom slučaju to je 19 - još jedan karmički broj.

Broj rođendana

Ovaj je broj samo dan u mjesecu u kojem ste rođeni i predstavlja sve vještine koje ste ponijeli sa sobom iz prošlog života. 

Kako se to odnosi na dug: Ako se netko rodio 13. u mjesecu, broj rođendana mu je 4, ali, pogađate, njegov pridruženi karmički broj je 13.

Broj nagona duše

Konačno, vaš se nagon duše bavi željama vašeg srca i izračunava se zbrajanjem znamenki suglasnika vašeg punog imena, bez samoglasnika, koristeći gornju tablicu slova.

Kako se odnosi na dug: Na primjer, ime Jane Doe (J, N, D) bilo bi 1 + 5 + 4 = 10. To se smanjuje na 1 što je broj nagona duše i 10 koji je karmički broj. Broj 10 je broj karmičkog završetka, što znači da nema duga koji treba platiti.

Karmičke lekcije nasuprot karmičkom dugu

Karmičke lekcije i karmički dugovi povezani su time što se oboje bave karmom iz prošlih života. Međutim, karmički dugovi imaju veću težinu tijekom našeg života.

Iz perspektive numerologije, karmičke se lekcije također računaju drugačije od karmičkih dugova. I za razliku od dugova koji govore o trenutnim izazovima s kojima se suočavate, lekcije opisuju ono što nedostaje vašem životu, a moglo bi vam pomoći. 

Kako vratiti karmički dug?

Kao što Nuur objašnjava, "To nije tako jednostavno kao biti drag prema nekome danas jer ste jučer bili zli prema nekome. Možete apsolutno dati sve od sebe da svladate svoje karmičke lekcije, dovršite karmu i budite pažljivi da ne nanesete štetu - ali to ne znači da vam je zajamčen raj, sveta zemlja ili nagrada za to što ste postali "bez duga".

Usprkos tome, ona savjetuje razvijanje svijesti o utjecaju vaših postupaka i donošenje izbora u skladu sa sviješću. "Ako karmi pristupate kao da je bankovni račun ili kontrolni popis, u potpunosti ste promašili bit", dodaje ona. 

Umjesto da na to gledate kao na otplatu duga, Kaerhart to više smatra neophodnim iskustvom. Morate i sami proći kroz iskustva koja vam "pokazuju kroz što su prošli drugi oko vas zbog vas" u prošlom životu, objašnjava ona. "I razumijevajući to, trebali biste pronaći bolji pristup." 

Karmičke dugove ne možemo izbjeći i ne postoji jamstvo da ćemo u ovom životu prekinuti ciklus, ali možemo ih prihvatiti s više razumijevanja i suosjećanja. 

Zaključak

Ako vam se u životu stalno ponavljaju neke situacije pokušajte ih riješiti tako da sastavite vlastitu numerološku kartu i počnete razotkrivati misterij svojih karmičkih dugova i poraditi na pronalaženju veće ravnoteže u svom životu.

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci