Sreća ili sudbina: Usponi i padovi na životnom putu

“Sreća je riskirati kada nemate izbora; sudbina je izabrati kad vam je pružena prilika“, napisala je ciparska spisateljica i novinarka Anna Kritharidou na svojem blogu. No bez obzira na put kojim kročimo kroz život, važno je zapamtiti da uvijek imamo priliku svoj život učiniti boljim...

Mi biramo svoje reakcije

Život je ponekad čudan, posebice kada gubite nadu u nešto što želite i što je teško postići, ali se nekako ipak uspijete uzdići na površinu – možete to nazvati “sudbinom“ ili čak “srećom“. U suštini, toliko stvari može poći po krivu, ali u trenucima katastrofalnog neuspjeha, ne bismo trebali biti potpuno shrvani jer život ovisi o tome kako mi biramo reagirati i na što se biramo fokusirati.

Bez obzira u što vjerujemo: Boga, Budu ili u kozmičko jedinstvo koje nas međusobno povezuje – vjera – nam pomaže da naučimo razumjeti kako ništa nije nemoguće prebroditi.

Vjera, sudbina i sreća imaju jednak cilj i put koji svaki pojedinac treba slijediti. Možda ne znate kamo vas “putovanje“ vodi, ali ste svjesni da će ta avantura imati svoje uspone i padove koji vas pripremaju za ono za što ste predodređeni. U ovom slučaju ključno je da se osnažite postavljanjem ostvarivih ciljeva.

Putovanje prema cilju

Razmislite u kojim područjima života želite ostvariti postignuća i što vam je od toga najvažnije. Ali da biste ih uspjeli postići, trebaju vam ciljevi koji su izazovni i motivirajući, a istovremeno realni. Moramo znati kamo idemo, putem ostvarujući male uspjehe.

Sve u svemu, ništa što učinimo ne prolazi nezapaženo u očima svemira, ali moramo čekati da se dogodi ona “iskra“ – da se upali motor tog vlaka kako bismo započeli putovanje prema cilju. Čak su i veliki fizičari poput Isaaca Newtona i Alberta Einsteina čvrsto vjerovali da je sve što se dogodi unaprijed predodređeno.

Vjera dolazi iznutra i moramo biti uporni – ne smijemo odustati nasred puta – moramo poput pobjednika nastaviti hodati prema svjetlu. Ono što se počinje događati jest rastvaranje naše prave životne svrhe što vodi do trajne sreće i blagostanja. Uvijek imamo priliku svoj život učiniti boljim.

Izvor: annakrith.com

Anna Kritharidou. Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci