Srđan Roje: Ako ste trenutno dezorijentirani, to je dobro

Predavač i govornik Srđan Roje koji na ležeran način i jednostavnim, svakodnevnim jezikom povezuje ideje iz različitih znanstvenih i filozofskih disciplina te na zabavan način osvjetljava i najsloženije koncepte i ideje, vezano uz trenutnu situaciju u svijetu, savjetuje kako zanemariti ono što u njoj smatramo lošim i usmjeriti pažnju na ono što je dobro.


"Teško je sjetiti se trenutka u povijesti kada se kolektivna realnost toliko promijenila, i to u tako kratko vrijeme, kao što se to desilo u prošlih tjedan dana", piše Srđan Roje.

"To je sjajna stvar! Ako ste dezorijentirani – čestitamo! To samo znači da se nalazite u "međuprostoru" između dvije podjednako vjerojatne realnosti.

Kao kad auto prebacuješ iz druge u treću brzinu - u jednom trenu nisi ni amo ni tamo, ali moraš proći kroz „nultu poziciju“ (ler), onu u kojoj istovremeno jasno vidiš i prošlu i buduću realnost, i u obje ti se podjednako lako ubaciti. A mi vam preporučujemo da se prebacite u višu!

Jednostavno: zanemarite ono što percipirate kao loše u ovoj novonastaloj situaciji i usmjerite sav svoj fokus na ono što je u njoj dobro. Počnite, na primjer, ovako... Zapitajte se:

  • Na koji je način ovo za mene dobro?
  • Što učim iz ove nove situacije, a bilo bi mi teško naučiti na neki drugi način?
  • Za što sad odjednom imam vremena, a do sad nisam imao?
  • Što sada imam priliku raditi drugačije, uzbudljivije i jednostavnije nego ranije?
  • Kako svojim talentima mogu doprinijeti da drugima bude bolje ili lakše?
  • Za koje svoje strasti i veselja sada mogu odvojiti snagu i vrijeme, a do sada nisam mogao?
  • Kako da uopće nazovem ovu novu situaciju?

Redefinirajte je! Je li to samoizolacija" ili "moje jogijsko povlačenje". U prvom si scenariju žrtva, u drugom si preuzeo odgovornost za svoje postupke. Koji ti se osjećaj više sviđa: žrtve ili kreatora? Kreatora?!? Onda situaciji daš ime koje rezonira s tobom na pozitivan način, tako promijeniš vibraciju i onda iz te vibracije postupiš.

Okolnosti nisu važne. Manifestira se samo naš stav prema okolnostima.

Važno: Ako se ulovite da ste pokupili opći stres, tjeskobu, strah, frustraciju… samo zastanite, duboko udahnite i slijedite sljedeću jednostavnu formulu:

  • Uoči i prepoznaj ono što imaš, a ne ono što nemaš
  • Budi zahvalan na onom što imaš
  • Dopusti da se desi što god da se već treba desiti

To će vas uvijek vratiti u centar."

Izvor: Facebook stranica Manifestiranje obilja

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci