Snažna Dalaj Lamina poruka: Žrtvujete li zdravlje da biste zaradili novac?

Odgovarajući na pitanja životu, Dalaj Lama je istaknuo koja ga je stvar najviše iznenadila i koja će mnogima promijeniti tijek života...

Tijekom jednog intervjua, pitali su Dalaj Lamu što ga je u životu najviše iznenadilo, a ono što je odgovorilo potaklo je mnoge da se zapitaju o načinu svog života i dobro razmisle o promjeni.

"Najviše su me iznenadili ljudi koji žrtvuju zdravlje kako bi zaradili novac. Kada misle da su dovoljno zaradili, onda žrtvuju sav taj novac kako bi vratili zdravlje. I nastavljaju se bojati neizvjesne budućnosti jer nikada nisu naučili uživati u sadašnjem trenutku. Oni žive kao da nikada neće umrijeti, a kada umiru shvate da zapravo nikada nisu ni živjeli."

Mnogi od nas žive na destruktivan način, odnosno pod uvjerenjem da novac može riješiti sve naše probleme. Živimo u strahu od sutrašnjeg dana, ne mislimo o stanju svoje duše, već razmišljamo kako da zaradimo novac za skupe "igračke" koje će zavarati našu svijest i na trenutak privući sreću.

Vrijeme je da se trgnemo od pesimizma i okruženja očekivanja i krenemo putem transformacije. Novac je neophodan za život, ali nikada ne treba biti prioritet broj jedan.

Zagledajte se u svoju dušu, živite SADA i OVDJE, radujte se svakom jutru, svakom novom danu i prvoj zvijezdi na nebu. Pronađite radost i mir u sebi.

Izvor: LoveSensa.rs

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci