Slavljenje dana božice

Petak 13. može biti pravi dan za ceremoniju otkrivanja božanskog ženskog u nama. Uz pomoć ovog jednostavnog rituala, povežite se sa svojom ženskom, kreativnom i seksualnom energijom.

"Petak 13. jedan je od mojih omiljenih dana! Otkako sam svjesno počela raditi s Duhom, otkrila sam da je to jedan od najmoćnijih dana za traženje aspekata božanskog ženskog u nama i rad s njima", kaže Janet Raftis, vodič za duhovno iscjeljenje i majstorica reikija, koja prakticira i iscjeljivanje pranom te Matrix Energetics.

Kako bi to i nama postao moćan dan za samoizražavanje, odlučila je podijeliti jednostavnu ceremoniju pomoću koje se može pristupiti tim energijama.

Simboli boginje

Napravite oltar i dio njega posvetite božici s kojom se želite povezati – to može biti Venera, Freya, Frigga ili ona na koju vas uputi vaš unutarnji glas. Oltar može uključivati sve što vama ima posebno značenje; dodajte mu i poludrago kamenje i/ili kristale koji vam se sviđaju te nešto što predstavlja energiju božice koju ste odabrali i vašu namjeru vezanu uz ovu ceremoniju. Najvažnije je da oltar odražava ono što osjećate da ste vi. Uživate li raditi s elementom vatre, upalite svijeću. (Svijeće mogu podupirati povezivanje s Duhom, ali nisu nužne.)

Počnite kratkom meditacijom i zazovite svoju božicu. Osjetite povezanost s njezinom energijom. Možda ćete primiti obilje informacija, a možda veza neće biti jaka – sve je to u redu, samo zamijetite i vjerujte da je ona s vama.

Seksualnost i kreativnost

Odredite namjeru o onome na čemu želite raditi i za što tražite potporu svoje božice. Napišite nekoliko odlomaka o svojoj namjeri. Ovaj dan osobito je moćan za usredotočivanje na izražavanje ženske energije, seksualnost i kreativnost. Radite li s kartama, odaberite od jedne do tri karte, koje vam daju uvid u vašu namjeru, te ih stavite na oltar.

Meditirajte i održavajte namjeru povezivanja sa svojom božicom. Možete zamisliti da je s vama, da sjedi pokraj vas. Pitajte je postoji li išta što može podijeliti s vama. Možete je zatražiti da vam pokaže ili s vama podijeli dar – što god da je posrijedi, taj će dar za vas imati simbolično značenje.

Petak 13. – dan božice

Zapišite poruke

Kad završite, izrazite zahvalnost božici (i bilo kome drugome) za njezinu potporu u tome da postignete svoju namjeru i zapišite bilo kakve informacija koje ste dobili tijekom ceremonije.

Nije nužno da u ovaj ritual uključite sve ove korake, odaberite ono što osjećate da vam odgovara, a možete dodati i neke svoje duhovne prakse. Ovu ceremoniju možete i prilagoditi i za druge svrhe, primjerice rad s Mjesecom.

Izvor: janetraftis.com

Pripremila: Patricija Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci