Sinkronicitet je popularna riječ, no što točno znači i kako primijetiti smislene slučajnosti u svakodnevici

Kaže se da su sinkroniciteti najpopularnija, zaigrana metoda u kojoj nam naš Svemir šalje smjernice. Znate li ih prepoznati?

Smislene slučajnosti

Prema definiciji Carla Junga, sinkroniciteti su smislene slučajnosti, nasuprot slučajnostima koje nemaju veću važnost.

Evo tri primjera kako izgledaju sinkroniciteti i kako ih možete prepoznati:

1. Dramatični sinkronicitet koji vas podsjeća na to koliko je naš Svemir responzivan i zamršen

Na primjer, vaš je tjedan započeo kad ste ušli u omiljeni kafić i nazvala vas je draga prijateljica. Ubrzo ste se počele svađati preko telefona, što nije nalik vama. Smatrali ste da je reakcija vaše prijateljice previše ozbiljna. Diplomatski ste zaustavili razgovor.

Dok ste čekali u redu da naručite čaj, zapitali ste se zašto se vaša prijateljica tako lako naljuti u posljednje vrijeme. Sjedili ste za stolom za kojim obično sjedite, a kad ste otvorili laptop, pogledali ste policu za knjige ispred sebe. Upravo je ova polica s knjigama mjesecima bila ispunjena slatkim čarapama i pregačama. Ali danas je bila puna kuhinjskih krpa. Kuhinjska krpa u sredini stajala je točno nasuprot vas vas, a na njoj je bio natpis "nizak šećer u krvi".

Tada ste se sjetili da vaša prijateljica ima običaj preskočiti doručak ili ponekad i ručak kad je u žurbi. Zatim ste svojoj prijateljici poslali e-mail pitajući je je li se sjetila pojesti nešto tijekom cijelog dana. Tada priznala je da je tijekom posljednjih nekoliko tjedana preskakala doručak jer je bila toliko zauzeta. Također, složila se da je preskakanje doručka bio razlog zbog kojeg pretjerano reagira te je obećala da će se početi bolje brinuti za sebe.

2. Čaroban i lijep odmor, koji nikada nećete zaboraviti - tri različite sinkronosti

Na primjer, vaš suprug s vremena na vrijeme putuje na posao u Kaliforniju. Kaže vam: "Sljedeći put kad odem, trebaš poći sa mnom." Tada je saznao da će tijekom sljedećih mjesec dana otići u Kaliforniju.

Za vas bi to bio samo jedan vikend, ako biste se pridružili; međutim, trebat ćete kupiti kartu, tako da ćete sav novac potrošiti na turističke atrakcije i prehranu ako idete s njim. Reći ćete mu da ćete pozvati prijateljicu da dođe kod vas i ostane s vama dok ga nema. Zapravo znate da bi provesti taj vikend kod kuće zajedno s prijateljicom bilo financijski bolje i odgovornije.

Nazvat ćete prijateljicu iz svog grada koja će tražiti slobodne dane i planirat će doći kod vas i provesti taj vikend s vama. Međutim, sljedeći ćete dan u mislima čuti pjesmu Led Zeppelina pod nazivom "Going to California". Sviđa vam se bend, ali pjesma vam se nikada nije svidjela.

Naši anđeli i naš Svemir pronalaze brojne načine slanja poruka, uključujući glazbu. I dalje ćete cijelo vrijeme u mislima slušati pjesmu tako da ćete je morati pustiti na ploči. Zatim ćete otići u ured svog supruga i reći ćete mu da vjerujete da biste ipak trebali ići s njim, dok na radiju u njegovom uredu svira pjesma pod nazivom "California Man".

Međutim, neće vam biti drago otkazati svojoj prijateljici. Ali, noć prije nego što će doći, poslat će vam poruku rekavši: “Moj se menadžer iznenada predomislio i rekao da ne mogu dobiti slobodno taj vikend koji smo planirale provesti zajedno. Žao mi je!"

Nakon ova tri sinkroniciteta kupit ćete kartu i vjerojatno ćete imati najbolji odmor koji ćete pamtiti dok budete živi.

Slučajni ugodni mirisi niotkuda, neočekivani novčići: 10 neočekivanih razloga zašto vam anđeli šalju znakove

3. Odgovori na pitanja koja ste imali o mogućnostima za karijeru dobili ste uz pomoć sinkronosti

Na primjer, prilika za vašu karijeru ukazat će vam se na kraju prilično napornog i zauzetog tjedna. Odmjerit ćete neke praktične aspekte u svojoj glavi: "Koliko vremena će ovaj pothvat zahtijevati od mene, koliku ću dobiti naknadu i uklapa li se u smjer u kojem sam željela da ide moja karijera?"

Zatim ćete slijediti svoje šesto čulo i ono će vam reći da je ovo odlična prilika - bolja nego što je izgledala na papiru.

Zatim će vam ponuda stići e-mailom. Kad ćete se spremati odgovoriti na e-mail, primijetit ćete vremensku oznaku e-maila - ponuda vam je stigla u 4:44 popodne. Zapravo, 444 je jedan popularni anđeoski broj koji će vam dati do znanja da vaši anđeli rade za vas kako bi vam pomogli.

Sveto značenje anđeoskih brojeva

Izvor: consciousreminder.com

Tena Ožegić

Ostali članci