Simbolika životinja: Kakve nam poruke prenosi morska zvijezda?

Kad pomnije promotrimo životinjski svijet, svako biće ima svoj način ponašanja, reagiranja i rješavanja problema, što možemo preslikati i na naše postojanje. Životinje nose snažne duhovne poruke – prepoznajte ih i pomoću njih osvijestite vlastita ograničenja...
Ne pripadaju sve zvijezde nebu, neke od njih su dobile čast da žive u moru i morske zvijezde prenose poruke onima koji su spremni zapitati se...

Sveto biće iz morskih dubina

Morska zvijezda ima nevjerojatno suptilne kretnje i zbog toga se tisućama godina smatra svetim bićem. Lako je možemo povezati s magičnim događajima u morskim dubinama, a zamisliti je u društvu sirene zvuči potpuno prirodno.

Njezin je oblik povezan s pet elemenata: vodom, zrakom, zemljom, vatrom i duhom.
Ona je simbol prilagodbe kretanja u samom životu i prirodi. Njena ljepota je delikatna i mistična, a poruka koju nosi zahtijeva uzvišen duh.

Zbog svojih senzornih sposobnosti, morska zvijezda poziva na povezivanje s osjećajima.

Regeneracija, rast, prilagodljivost – sve su to umijeća ovog neobičnog bića. Krak koji izgubi morska zvijezda vrlo lako može nadomjestiti novim. Zamislite tu regenerativnu moć!

Kad i na koji vam način simbolika morske zvijezde može pomoći?

Kad imate osjećaj da niste dobro usklađeni s prirodom i sa svim onim što smatrate da je veće od vas, pokušajte se duhovno povezati s morskom zvijezdom. Ona će vam pomoći da se sinkronizirate, uravnotežite.

Ako smatrate da se neki dio vas neće moći oporaviti jer je povreda suviše jaka da bi mogla zacijeliti, sjetite se regenerativne sposobnosti morske zvijezde. Ona nas prije svega podsjeća na to da su nježnost i snaga samo dva različita oblika iste kvalitete.

Morska nas zvijezda uči jednoj od najvažnijih životnih lekcija: podsjeća nas na to kako i naše tijelo ima golemu sposobnost samoobnove, na koju često zaboravljamo jer nije toliko vidljiva.

Simbolika morske zvijezde:
Suptilnost
Prepuštanje
Osjećajnost
Osjetljivost
Regeneracija
Rast

Pročitajte i:

Čemu nas uči leptir?

Što možemo naučiti od kolibrića?

Kakve nam poruke nosi sova?

Simbolika životinja: Što sve predstavlja vuk?

Dunja Cigić Gavrilović, www.7dropsoflight.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci