Simbolika životinja: Kakve nam poruke nosi sova?

Kad pomnije promotrimo životinjski svijet, svako biće ima svoj način ponašanja, reagiranja i rješavanja problema, što možemo preslikati i na naše postojanje. Životinje nose snažne duhovne poruke – prepoznajte ih i pomoću njih osvijestite vlastita ograničenja...
Sova je u vezi sa simbolikom noći, Mjeseca, podzemlja... Njena aktivnost odvija se noću i to je već dovoljno da je dovedemo u vezu s nesvjesnim, mističnim, onostranim

Simbol mudrosti i intuicije

Sove vide na vrlo veliku udaljenost, a kad se tomu doda njihova sposobnost da noću vide bolje nego danju, postaje jasno koliko je simbolika sove u vezi s vidovitošću. Sova ukazuje na stvari koje inače mogu ostati skrivene. Kad se povežete sa simbolikom sove, počinjete uviđati ono što dotad niste ili stvari počinjete promatrati na drugačiji način.

Sova je mudra, inteligentna i moćna te je postala simbol učenih ljudi, vračeva, mudrosti, intuicije i statusa.

Ova se ptica često pogrešno tumači kao glasnik smrti, a simbolika se, zapravo, odnosi na transformaciju, promjenu, na smrt u simboličkom smislu. Ta promjena može biti fizička, ali češće je duhovna (primjerice, promjena načina promatranja stvari, promjena emocija).

Kad i na koji vam način simbolika sove može pomoći?

Kad osjetite da ste se udaljili od svoje intuicije, simbolika sove može vam pomoći da se povežete sa svojim mudrijim dijelom osobnosti. Sova vam može biti saveznik pri donošenju odluka koje na svjesnom nivou ne možete donijeti. Ona će vas podsjetiti na mudrost koja se nalazi u vama i na taj vam način povećati vjeru u sebe i osobnu procjenu. Sovu pozovite i kad se želite povezati sa svijetom snova i simbola jer ona govori jezikom nesvjesnoga. Ako se povežete s njenom energijom, možda ćete bolje pamtiti i razumjeti snove i simbole. Kad imate potrebu uvidjeti istinu, a niste sigurni gledate li u dobrom smjeru, sjetite se simbolike sove i bit će vam lakše uočiti je.

Poruke ove mudre ptice:
Nesvjesno
Mudrost
Iskustvo
Snovi
Intuicija
Vidovitost
Transformacija
Inteligencija
Status

Pročitajte i:

Kakve nam poruke prenosi morska zvijezda?

Čemu nas uči leptir?

Što možemo naučiti od kolibrića?

Simbolika životinja: Što sve predstavlja vuk?

Dunja Cigić Gavrilović, www.7dropsoflight.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci