Simbolika životinja: Čemu nas uči leptir?

Kad pomnije promotrimo životinjski svijet, svako biće ima svoj način ponašanja, reagiranja i rješavanja problema, što možemo preslikati i na naše postojanje. Životinje nose snažne duhovne poruke – prepoznajte ih i pomoću njih osvijestite vlastita ograničenja...
Leptir je simbol transformacije - velike promjene koja se događa u kratkom vremenskom razdoblju. Poručuje vam da se ne bojite promjena, prepustite im se i bez straha dopustite vlastitu transformaciju

Metafora sreće

Slika djece koja bezbrižno trče po livadi punoj cvijeća i pokušavaju uhvatiti leptira praćena je osjećajem čiste radosti, lakoće i spontanosti. Na leptira gledajte kao na metaforu sreće koja, ako je pokušate uhvatiti, izmiče, a ako se prepustite trenutku, ona je uz vas.

Boje i oblici u kojima se pojavljuju leptiri asociraju na kaleidoskop života. Leptir ukazuje na raznolikost kreacije i na njene bezbrojne varijacije.

Personifikacija ljudske duše

Leptir doživi potpunu transformaciju u veoma kratkom razdoblju i tom se procesu ne opire, nego ga prihvaća jer je to njegova priroda. Bez razumijevanja prirodnog procesa promjene, svaka osoba kojoj se u kratkom vremenskom razdoblju događaju tako velike promjene osjetila bi strah i uznemirenost.

Transformacija iz ličinke u leptira jedna je od najvećih i najbržih metamorfoza u prirodi. Činjenica da se neko biće u prirodi toliko mijenja može biti poticaj za pozitivne promjene osobnosti te duhovnu evoluciju.

Leptir je u mnogim kulturama protumačen kao personifikacija ljudske duše.

Kad i na koji vam način simbolika leptira može pomoći?

Doživljavate li velike promjene, bez obzira na to je li riječ o fizičkim ili promjenama životnog stila, leptir vam može pomoći da kroz njih prođete s lakoćom i uspješno im se i bezbolno prilagodite. Leptir nam pomaže u stvaranju ili vraćanju povjerenja u prirodne procese u kojima se događaju promjene (na primjer, starenje). Simbolika leptira može vam pomoći da sagledate sve životne faze kao cjelinu i prirodni ciklus.

Simbolika leptira:
Lakoća
Transformacija
Duša
Promjena
Ciklus
Razvoj
Ljepota
Sreća
Razigranost
Prihvaćanje

Pročitajte i:

Kakve nam poruke prenosi morska zvijezda?

Što možemo naučiti od kolibrića?

Kakve nam poruke nosi sova?

Simbolika životinja: Što sve predstavlja vuk?

Dunja Cigić Gavrilović, www.7dropsoflight.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci