Savjet Deepaka Chopre kako se nositi s trenutnom izazovnom situacijom

Deepak Chopra smatra da je ovo prilika za sve nas da se zapitamo kako možemo poboljšati svoje stanje uma, tijela i duha, naše odnose s drugima i emocije te promisliti o svojoj svrsi u životu.

Na pitanje kako se on osjeća u ovoj situaciji koja je zahvatila cijeli svijet, kada se suočavamo sa strahom i odvojenošću od drugih ljudi, Chopra je rekao:

"Jako sam dobro, svoju pažnju usmjeravam na radosno energetsko tijelo i srce ispunjeno ljubavlju i suosjećanjem, bistar, tih, svjestan um. Mislim da je ovo prilika za sve nas da se upitamo kako možemo poboljšati svoje stanje uma, tijela i duha, naše odnose s drugima i emocije, te promisliti o svojoj svrsi u životu u ovom trenutku."

A ovo je njegov savjet onima koji u ovoj situaciji osjećaju strah i tjeskobu:

"Određena količina straha je očigledno umjesna i s njom se možete suočiti osjećanjem tijela, odvajanjem od onoga što se zbiva u vašem umu te fokusiranjem na osjete u tijelu. Također je važno smanjiti stres kvalitetnim spavanjem, odvajanjem vremena za meditaciju i duboko disanje, te usmjeravanjem pažnje na voljene osobe i komuniciranjem s njima.

Nije uvijek potrebna izolacija već samo tjelesno distanciranje, a to nije isto što i izolacija. Sada se trebamo povezati jedni s drugima više no ikad. Prihvaćanje situacije je važno jer ako je ne prihvatimo, nećemo doći do kreativnog rješenja.


Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci