Sadhguru otkriva - 70 % bolesti nastaje iz ovog razloga

Samo ovako se možete zaštititi, ističe ovaj čuveni mistik i duhovni učitelj...

Poznati mistik i duhovni učitelj Sadhguru u jednom izlaganju je izjavio da 70 posto svih bolesti stvoreno umom. Na pitanje kako bismo mogli promijeniti te emocionalne i misaone obrasce koji nas ograničavaju i negativno utječu na zdravlje, Sadhguru odgovara sljedeće:

Bolest se može na više načina manifestirati u organizmu. Svaka misao i svaka emocija mijenja vašu ravnotežu i kemijske reakcije u organizmu. Na primjer, ako mislite na tigrove, u vašem tijelu se mijenja određena kemijska reakcija. Ili, ako razmišljate o cvijeću, dogodit će se druga vrsta kemijske reakcije.

Ako ste svakodnevno opterećeni toksičnim mislima, kako možete biti dobro?
Danas imamo ograničenu kontrolu nad tim što jedemo, što pijemo i što udišemo, a sve to u sebi ima određene toksine. Svijet je pun toksične energije, ali ako se trudite osloboditi se tih toksičnih misli i želite sebi pomoći, onda ste na pravom putu.

Sadhguru: Jedino što nam stoji na putu blagostanja jest što smo dopustili naredbe izvana umjesto iznutra

Stare civilizacije su na bolest gledale kao nešto pogrešno, a moderna društva tretiraju bolest kao nešto poželjno, jer postoji čitava industrija koja na tome napreduje. Jedna od najvećih industrija na planeti je farmaceutska industrija koja zarađuje na oboljenjima koje nastaju iz toksičnih misli.

Svakog dana dodajte nešto lijepo životu. Jednom kada kemija vašeg organizma bude u fantastičnom stanju i vaše misli budu pozitivne, doživjet ćete osjećaj blaženstva i prirodne ljepote.

20 misli Sadhgurua koje vam pomažu da otkrijete unutarnju moć

Kada bismo svi tako postupali postotak bolesnih bi se smanjio. Ne možete utjecati na okruženje koje širi negativnu energiju, ali ono iznutra, stanje u vama, je 100 posto pod vašom kontrolom.

Ako nastavite trovati svoj organizam mislima i emocijama koje generirate, prije ili kasnije može se povećati rizik od bolesti.

Izvor: LoveSensa.rs

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci