Ruke koje liječe: Obnovite energiju snagom svojih ruku

U svakome od nas leži snažna moć iscjeljivanja. Kada se porežemo, naše tijelo zacijeli ranu. Kada plačemo, naše nas srce i um počinju smirivati i tješiti. Svi imamo urođenu sposobnost iscjeljivanja, samo se moramo sjetiti da je u nama. Obnovite svoju duhovnu energiju koristeći se iscjeljujućom snagom vlastitih ruku...

Ako se ne brinemo za svoj duh, nikada nećemo biti istinski zdravi

Ljudsko je tijelo nevjerojatna kreacija. Čak i sada dok sjedite i čitate ovaj članak, stotine tisuća procesa događa se u vašem tijelu kako bi ono uspješno funkcioniralo.

Tako inteligentan stroj zahtijeva hranu, njegu i zaštitu, što znači da mu je potrebna kvalitetna prehrana, vježba, svjež zrak, voda i dobar san. No osim toga imamo i drugu stranu sebe koju ne smijemo zanemariti. Duhovnu stranu također moramo njegovati i čuvati. Štoviše, možete se hraniti najkvalitetnijim namirnicama i svakodnevno vježbati, no ako se ne brinite za svoj duh, nikada nećete biti istinski zdravi.

Vaša duhovna energija zrači iz tijela i daje vam blistav sjaj ili auru. Možda ste taj sjaj primijetili na sebi ili na drugima, a možda ste čak i osjetili kako zrači iz vašeg lica.

Treba li vam obnova duhovne energije?

Duhovnu energiju moramo njegovati, hraniti i štiti jednako kao i svoje fizičko tijelo, ali je često zanemarujemo ili ignoriramo. Često se ne uspijevamo prilagoditi svom duhovnom ja i istinski cijeniti ovu energetsku stranu.

Duhovna energija odgovorna je za intuiciju i naš unutarnji kompas. Ona nam pomaže da se osjećamo povezani s nečim većim od nas i usmjerava nas kroz životne odluke.

Ako se osjećate iscrpljeno unatoč tome što dobro spavate, ako ne osjećate radost unatoč tome što vam sve u životu ide dobro, moguće je da vam treba obnova duhovne energije.

Duhovna inteligencija - najviša razina spoznaje koja nam nosi mir i sreću

Ostali znakovi koji ukazuju na to da vam treba obnova duhovne energije su sljedeći:

  • Osjećate se kao da nigdje ne pripadate.
  • Nedostaje vam životnog entuzijazma unatoč tome što postižete ciljeve.
  • Osjećate kao da nemate svrhu.
  • Želite osjetiti, vidjeti i razumjeti život na dubljoj, smislenijoj razini.
  • Pod stalnim ste stresom i osjećate nervozu.

Samoiscjeljenjem obnovite duhovnu energiju

Učinkovit način obnavljanja duhovne energije je samoiscjeljenje. Svatko to može učiniti, a evo i jednostavne vježbe koja će vam u tome pomoći:

1. Pronađite mirno mjesto. Lezite ili uspravno sjednite na stolac. Zatvorite uči i pet puta duboko udahnite i izdahnite. Dišite iz trbuha, jer trbušno disanje donosi mir i spokoj.

2. Sklopite ruke kao za molitvu, spojite prste i dlanove. Podignite dlanove na čelo tako da su vam palčevi na mjestu trećeg oka, između obrva, zatim ih spustite na prsa, u visinu srca. Čelo i prsa sadrže dvije važne čakre, čeonu i srčanu, a ovaj će vam pokret pomoći da ih aktivirate.

3. Nježno trljajte dlanom o dlan dok ne osjetite toplinu. Stavite desni dlan iznad srca, a lijevi iznad pupka. Ovo je još jedan odličan način za aktivaciju čakri pomoću vlastitih ruku.

4. Zaklopite oči, vizualizirajte iscjeljujuće bijelo svjetlo koje zrači iz dlanova na tijelo. Promatrajte kako ta nježna svjetlost teče tijelom i iscjeljuje, obnavlja i puni sve energetske centre.

Sada vizualizirajte tu svjetlost kako se spušta do vrhova nožnih prstiju, a zatim penje do vrha glave. Zatim promatrajte kako ta svjetlost zrači iz vašeg tijela tvoreći zaštitni sloj svjetlosti koji vas u potpunosti okružuje.

5. Kada osjetite da se primili dovoljno bijele svjetlosti, otvorite oči i nježno protresite ruke. Ustanite i nježno protresite cijelo tijelo ili se lagano istegnite kako biste potaknuli cirkulaciju.

6. Popijte veliku čašu vode i kroz cijeli dan pijte dovoljnu količinu tekućine. Ovo je brz i jednostavan način da pošaljete iscjeljujuću energiju svojem tijelu što će vam pomoći napuniti zalihe duhovne energije. Za najbolje rezultate, prakticirajte ovu vježbu svakodnevno tjedan dana 15 minuta.

Izvor: consciousreminder.com

Pripremila Tena Ožegić

Ostali članci