Ruediger Dahlke: Prihvaćanje suprotnosti jedini je put do uspjeha i sreće

Tko odgovornost za svoj neuspjeh traži izvan umjesto u sebi, suočit će se sa svijetom prepunim protivnika

Kada upoznate zakone sudbine, prihvatit ćete teška vremena i okolnosti koje vam ne idu na ruku ili ćete se ponašati u skladu s njima i bilježiti uspjehe. Ono što će se sigurno promijeniti jest da ćete prestati prigovarati i žaliti se. U tome vam može pomoći učenje Ruedigera Dahlkea.

Tri zakona svemira koji nas iscjeljuju

Zakon polarnosti

Kako Dahlke navodi, zakon polarnosti odlučujući je čimbenik uređenja našeg svijeta. „Iskustvo polarnosti nije samo dio našeg svakodnevnog života, ono jest naš svakodnevni život“, kaže Dahlke. To je najjasnije predstavljeno u simbolu jin+jang=tao. Obje strane polarnosti potrebne su jedna drugoj i samo zajedno su jedinstvene.

Kada se naglašava samo jedan dio, onaj drugi istodobno raste u sjeni. Budući da to ne primjećujemo, govorimo o nesvjesnom, o našoj tajnoj, mračnoj strani ili sjeni. Spoznavanje polarnosti znači spoznavanje, prihvaćanje i priznavanje sjene te obustavljanje borbe protiv nje. Uvijek treba biti svjestan suprotnog pola, baš zato da se naši postupci ne bi pretvorili u svoju suprotnost. Sve ono što mi jesmo ima svoju stranu u sjeni.

Dug suprotnoj strani

Savjet: Svijest o sjeni, o mračnoj strani svih stvari i aktivnosti, planova i pothvata jedini je način da se živi relativno sigurno od nje. „Uvijek kada moramo nešto odlučiti, možemo biti svjesni i da smo ostali dužni onoj drugoj strani protiv koje smo se odlučili“, kaže Dahlke. Onaj tko prizna jedinstvo kao cilj, ovu igru s polarnošću može iskoristiti kao pokretač razvoja koji će ga do njega dovesti.

Tako na primjer Dahlke savjetuje da je u svijetlo doba dana koje odgovara jang principu (Suncu), dobro uključiti nešto iz oblasti jina (popodnevno spavanje, meditacija). U mračno doba dana (jin), kroz snove dobivamo dio janga i to nam zaokružuje dan. U terapiji bojama i prehranom napreduje se samo preko suprotnog pola.

PEAT - integracija polariteta kao put do unutarnje slobode

Peđa Matić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci