Rastjerajte oblake i dopustite suncu da vas miluje

Nije tajna da većinu vremena posvećujemo svakodnevnim životnim obavezama. No koliko god one bile važne, ne smijemo zaboraviti da male stvari imaju jednaku važnost...

Prepustite se valu pozitivne energije

Svi smo doživjeli one kratke, prolazne trenutke koji nas prodrmaju iz sna kada ih vidimo, čujemo ili pomislimo na njih. To može biti pogled na mačku koja se igra u travi, zvuk omiljene pjesme na radiju, smiješna uspomena koja nam padne na pamet, pa čak i motivirajući citat na društvenim mrežama.

Jako je važno dopustiti tom valu pozitivne energije da nas preplavi svom svojom snagom. Možda ste zaokupljeni problemima i obavezama, ali ako se prepustite radosti koja proizlazi iz takvih posebnih trenutaka, jačate svoju povezanost s izvorom – koji je u svima i u svemu.

Pokušajte to ovako zamisliti:

Zamislite da su sunčeve zrake izvor (što i jesu) i svaki put kada ih osjetite na koži, osjećate snažnu povezanost s tim izvorom.

Sada zamislite oblačno nebo na kojem ne možete vidjeti sunce; sunčeve zrake ne mogu doprijeti do vas, zbog čega ne osjećate toplinu koje unose u život.

Kad smo bili djeca, nebo iznad nas uvijek je bilo vedro, no s godinama, kako gubimo povezanost s izvorom, na našem se nebu skuplja sve više oblaka.

Rastjerajte oblake

Svaki put kada prigrlimo male stvari koje nam pružaju radost, dio oblaka se rasprši i sunčeva nas zraka ponovno može milovati svojom toplinom. Tijekom tjedana, mjeseci i godina, nebo iznad nas postaje sve vedrije dok se oblaci raspršuju, a mi postajemo sve svjesniji izvora i svoje povezanosti s njim.

S druge strane, kada smo usmjereni na 'loše' stvari koje se događaju u našem životu, oblaci se ponovno formiraju i naša povezanost slabi.

Iako je moguće da se u nekim ekstremnim iskustvima (poput kliničke smrti) oblaci naglo pojave ili nestanu, većinom je taj proces polagan.

Uronite u radost

Ipak, mi ga možemo ubrzati tako što ćemo se otvoriti ljepotama života. To znači da naučimo biti prisutni u sadašnjem trenutku, uroniti u njega i osjećati radost duboko u sebi, umjesto da je ostavimo da vreba na površini.

Isto tako, kada nam život donese manje lijepe trenutke, trebamo ih ne samo prihvatiti, već i pokušati vidjeti nešto dobro što dobivamo tim naizgled lošim događajem. Jedino tako nebo možemo održavati vedrim kako bi nas sunčeve zrake i dalje milovale svojom toplinom.

Izvor: aconsciousrethink.com

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci