Prva nedjelja adventa - simbol jedinstva

Četiri tjedna uoči Božića možete iskoristiti kako biste kroz promišljanje o sebi i ljudima oko sebe, situacijama u kojima se uvijek iznova zatječete, došli do spoznaja koje vam mogu pomoći da stabilnije, mirnije i fokusiranije uđete u novu godinu...

Kažu da je za stjecanje nove navike potrebno kontinuirano nešto raditi 21 dan. Ovo je razdoblje kad možete započeti praksu svakodnevne meditacije od 15 minuta do sat vremena, ovisno o tome kako vam prilike dopuštaju.

Meditacije iskoristite kako biste kristalizirali što doista želite od godine koja dolazi, ali i od svoga života. Postoji li nešto za čime iskreno već dugo žudite, iskoristite ove dane da svakodnevno barem 15 minuta fokusirano razmišljate o tome i prizivate to u svoj život. Razdobolje adventa, pripreme za rađanje sunca, energetski je najpogodnije i za rađanje novih ideja, realiziranje želja i postavljanje temelja za novi, smireniji, sretniji život.

Prva nedjelja adventa simbolizira jedinstvo, a oni koji žele kontemplirati i meditirati ciljano na ovu temu, trebaju se usredotočiti na misao “ja jesam” i “sve je jedno”. Element prve nedjelje adventa je zrak i tijekom tjedna do iduće nedjelje pojačano otvorite osjetila za nove ideje, nove iskre koje će zasjati u vašoj duši. 

Mirta Lijović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci