Priča za 60 sekundi: Ljubav vašeg života

Zarobljeni ste u začaranom krugu svakodnevice? Samo malo mudrosti dovoljno je da život vratite na pravi put...

"Kako da izađem iz začaranog kruga prazne svakodnevice u kojoj nema ni ljubavi ni sreće?", upitao je čovjek mudraca.

"Iz kruga možeš izaći samo na onom mjestu gdje se spajaju početak i kraj", odgovorio mu je mudrac.

Čovjek se duboko zamislio i krenuo u potragu za mjestom gdje se nebo spaja sa zemljom, ali horizont je uvijek bio na istoj udaljenosti. Umoran od svega, sjeo je na obalu oceana, misleći da je stigao do kraja svijeta. Riječi mudraca odzvanjale su mu u glavi.

Dugo je sjedio na obali, promatrajući sunce i oblake, a noću mjesec i zvijezde te konačno vidio svoju prošlost i budućnost kako se stapaju u sadašnjem trenutku i oblikuju njegov život.

Znao je odgovor. Ne postoji mjesto na svijetu gdje se počeci spajaju s krajevima, ali na svakom mjestu kraj se ulijeva u novi početak u određenom trenutku. Ponovo je potražio starca koji ga je uputio ka horizontu, odlučan u namjeri da ovlada vremenom i sazna u kojem trenutku se može osloboditi loše sreće.

"Sada kada znam gdje se spajaju početak i kraj, što trebam raditi?", čovjek je pitao mudraca.

Mudrac je odgovorio: "Ako je tvoja prošlost ispunjena patnjom, sačekaj trenutak kad se sunce na horizontu krene penjati i tada ostavi svu patnju iza sebe.

Ako si u prošlosti bio rob loših navika, pričekaj da se sunce krene penjati i u sljedeća tri dana radi samo ono što želiš raditi do kraja života.

Ako je tvoja prošlost ispunjena mučnim odnosima, tada potraži neke nove ljude i kreni s njima u svoju budućnost, a sve ostale ostavi iza sebe i ne gledaj unazad.

Ako u tvom životu nije bilo radosti, tada učini bilo što što će te učiniti sretnim, koliko god da je to mala stvar, ona će se proširiti na cijelu tvoju budućnost.

Ako u tvom životu nije bilo ljubavi, u tom trenutku s čežnjom pogledaj u sunce i srest ćeš ljubav svog života."

Čovjek se zahvalio i otišao svojim putem. Nikada više nije posjetio mudraca!

Ostavite stare muke da ostanu iza vas, a sa sobom nosite samo ono čime želite ispuniti svoju budućnost. Ako to činite, srest ćete ljubav svog života! Barem tako kaže stara legenda o čovjeku i mudracu...

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci