Priča za 60 sekundi: Kada ljudsko srce shvati...

U ciklusu života nema pobjednika ni poraženih. Samo razdoblja kroz koja moramo proći...

Zima se bori da suvereno vlada, ali na kraju biva primorana prihvatiti pobjedu proljeća, koje sa sobom donosi cvijeće i radost.

Ljeto želi zauvijek produžiti svoje dane, jer je uvjereno da toplina donosi dobrobit zemlji, ali na kraju prihvaća dolazak jeseni, koja će omogućiti zemlji da se odmori.

Gazela jede travu, a nju će pojesti lav. Nije stvar u tome tko je jači, već u tome kako nam Bog pokazuje ciklus smrti i uskrsnuća.

A u tom ciklusu nema pobjednika ni poraženih: samo razdoblja kroz koja moramo proći. Kada ljudsko srce to shvati, slobodno je i bez razmišljanja prihvaća teške trenutke i ne dozvoljava trenucima slave da ga prevare.

I jedni i drugi će proći. Zamijenit će jedni druge. A ciklus će se nastaviti sve dok se ne oslobodimo tijela i susretnemo s Božanskom Energijom.

Stoga, kada se borac nađe u areni bilo zato što je tako sam izabrao, ili ga je nedokučiva sudbina tu postavila, neka njegov duh bude radostan u borbi koja mu predstoji. Ako sačuva dostojanstvo i čast, može izgubiti bitku, ali nikada neće biti poražen, jer će mu duša ostati netaknuta.

I neće kriviti nikoga zbog onog što mu se događa. Još otkad je prvi put volio i bio odbijen, shvatio je da to nije uništilo njegovu sposobnost da voli.

Ono što vrijedi u ljubavi, vrijedi i u ratu.

Izvor: paulocoelhoblog.com

Ostali članci