Priča koja otkriva pravu istinu o životu

Imamo već sve što je potrebno...

Jedan je čovjek krenuo u potragu za istinom o životu. Tragao je za istinom i putovao od mjesta do mjesta. U jednom ga je selu netko uputio da ode u špilju i tako potraži istinu.

Čovjek je otišao u špilju i sreo mudraca koji mu je rekao: "Na raskrižju sela naći ćeš ono što tražiš."

Pun nade, čovjek ode na raskrižje sela i tamo ugleda tri trgovine. Jedna je prodavala metal, druga drvo, a treća tanke žice. Čovjek je dugo stajao tamo i gledao u trgovine, ali nije mogao shvatiti kakve to ima veze s otkrivanjem istine. Razočaran, vratio se mudracu i rekao mu za trgovine. Mudrac mu je odgovorio: "Razumjet ćeš u budućnosti."

Čovjek je zahtijevao objašnjenje, ali mudrac nije odgovorio. Čovjek zaključi da je glupo što je uopće došao tamo. Napusti špilju i nastavi svoju potragu za istinom.

Prošle su godine, sjećanja na to iskustvo su izblijedjela. Jedne večeri, čovjek je šetao i začuo zvuk glazbe koja mu je privukla pozornost. Bila je to prelijepa glazba koja ga je ganula. Čovjek osjeti potrebu da priđe sviraču čiji prsti su plesali preko žica sitra.

Odjednom, čovjek zaplače od radosne spoznaje – sitar je načinjen od žica i komadića metala i drveta, baš kao što je vidio u one tri trgovine, ali je to smatrao besmislenim. Ovoga puta, shvatio je poruku.

Mi već imamo sve što nam je potrebno. Naš je zadatak to što imamo sastaviti i koristiti na pravi način. Nećemo moći pronaći nikakav smisao ako sve promatramo kao odvojene djeliće. No, kada razumijemo povezanost i spojimo djeliće zajedno, otkrit ćemo novi entitet.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci