Pred nama su 3 čudesna dana: Pogledajte u nebo i zamislite želju

Vjeruje se da kiša zvijezda padalica ispunjava želje - evo kada trebate pogledate u noćno nebo!

Meteorski pljusak Perzeida

Jeste li ste se u kolovozu ikad zagledali u noćno nebo? Ako jeste, onda ste primijetili da je prepuno zvijezda - kao da se cijeli univerzum otvorio pred nama. I u ovoj godini kolovoz nam donosi meteorski pljusak Perseida, meteora koji su na nebu aktivni od 17. srpnja do 24. kolovoza.

Ova kiša zvijezda padalica svoj vrhunac će imati u noći između 11. i 12. kolovoza, a nakon toga broj meteora će početi opadati. Najveću šansu da vidite zvijezdu padalicu imat ćete u noći 12. kolovoza, a najljepše će se vidjeti poslije 23 sata, odnosno od ponoći do zore.

Smatra se da je kiša Perzeida najljepša, jer ovi meteori imaju najupečatljiviji sjaj, a i brzo padaju. Njihovi blicevi su veoma jaki, a najljepše je da ih promatrate u prirodi gdje je nebo otvoreno i zrak nije zagađen. Savršeno se vide iz mraka, pa s bliskom osobom na nekom proplanku, brdu ili planini uživajte u predivnom vatrometu zvijezda padalica na nebu. Zapamtite, vašim očima je potrebno malo vremena da se naviknu na mrak, pa tek onda započnite promatrati.

Ispunjavaju se želje iz srca

Ovaj ritual možete prakticirati 11, 12 i 13. kolovoza i sigurno ćete ugledati zvijezdu padalicu za koju se vjeruje da ima moć preusmjeriti energiju u ostvarenje onoga što želite. Ovo je sjajna prilika da razmislite o promjenama koje želite napraviti u životu i osvijestite kako da ostvarite svoje ciljeve i želje.

Kada ugledate zvijezdu padalicu, zamislite iskrenu želju, od srca, zatvorite oči i na nekoliko minuta vizualizirajte svoju želju, a onda nastavite promatrati nebo. Ako tijekom noći vidite više zvijezda padalica, možete zamisliti istu želju iznova ili pomisliti neku drugu. Važno je samo da bude od srca i da svoju želju ne otkrivate drugima, već da je čuvate u tajnosti.

Izvor: Sensa.rs

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci