Poslušajte najmoćniju mantru na svijetu

Sakupivši mantre, crkvene pjesme i molitve širom svijeta i iz svih religija, američki znanstvenik Howard Streingeril utvrdio je da vedska Gayātrī mantra sa znanstvenog gledišta donosi najviše dobrobiti. Proizvodi čak 110 000 zvučnih valova u sekundi, više od bilo koje druge mantre, a njena kombinacija zvuka i varijacije u zvučnim valovima te posebno njihova frekvencija, u stanju su razviti specifične duhovne potencijale. Poslušajte ovu mantru u izvedbi Deve Premal

Deva Premal, pjevačica meditativno-spiritualne glazbe

Deva Premal, pjevačica meditativno-spiritualne glazbe

Gayātrī Mantra snažna je, univerzalna molitva koja pruža brojne dobrobiti, a neke od njih su: osjećaj odvažnosti, zadovoljstvo, ljubav, bogatstvo, oštroumnost, jači imunitet, bistar um, jača intuiciju, pamćenje, privlači životnu snagu, budnost, poboljšava produktivnost, čini vas radosnim, idealističnim, hrabrim, mudrim i nesebičnim.

Ponavljanjem mantre stvara se određena vibracija u umu koja se onda prenosi na tijelo. Za početak se preporučuje da se mantra izgovara na glas, a nakon dugotrajnog ponavljanja, kada vam prijeđe u naviku, može se ponavljati i mentalno.

Riječi Gayātrī mantre:

om bhūr bhuvaḥ svaḥ

tát savitúr váreṇ(i)yaṃ

bhárgo devásya dhīmahi

dhíyo yó naḥ prachodáyāt

Može biti prevedena na mnogo načina, a ovo je jedan od njih: Meditirajmo na sjaj božanskog sunca i neka nam potakne duhovne uvide.

Pripremila: Karmen Miletić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci