Poruku za listopad donosi anđeo vjere

Inspirativna poruka ovog mjeseca glasi: Znanje srca nepoljuljano je i kad mozgu ništa nema smisla. Optimizam je izraz djelatne vjere

Vjera je Božji dah koji pokreće dušu. Ne možemo je vidjeti, možemo je samo osjetiti – kad obratimo pozornost. Sumnja je nesigurnost da će nam naš izvor duhovne moći biti dostupan u vremenima nesreće, boli i bolesti. To je način na koji naši umovi štite našu prošlost i čvrsto se drže za nju.

"Normalno" je iskusiti duhovnu sumnju. Zapravo, vremena sumnje mogu voditi najvećim transformativnim trenucima i to je "otvarač" za vjeru.

Budućnost je nepoznata, stoga sa sobom nosi osjećaj nesigurnosti. Vjera je ta koja nas uči kontempliranju o nevidljivom koje nam je izvan dosega i izvan našeg uma; ne putem moći znanja, nego putem moći osjećaja.

Naša vjera povezuje prošlost s budućnošću i daje nam svojevrsnu duhovnu gravitaciju u sadašnjosti. Ona nas uvjerava da je Bog u budućnosti jednako kao što je u sadašnjosti i prošlosti. Sve što je nespoznatljivo u sebi drži Bog, i to uključuje nas, naše obitelji, prijatelje i naše kolektivno blagostanje; jučer, danas i sutra na sve načine.

Briga je zastava što maše ondje gdje vjera čeka kako bi ušla. Nada živi u umu – vjera živi u srcu. Pustite se sa svog načina razmišljanja i imajte povjerenja da će vas uhvatiti vaše srce. Nema slučajnih doživljaja ili unutarnjih stanja.

Duhovne dimenzije života stvarne su, zapravo stvarnije nego ono što nazivamo životom na ovoj Zemlji. Vjera je načelo koje ujedinjuje, koje isprepleće sva iskustva i stvara budućnost u kojoj Bog uvijek živi u vašim srcima.

Neka vam ovaj mjesec podigne vjeru donoseći osvježen pogled, obnovljenu perspektivu i spokojno srce.

sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci