Pet najvažnijih životnih lekcija Deepaka Chopre

Ljubav je zagonetka koju ne možemo izmjeriti niti znanstveno dokazati, no ona ipak postoji i zbog nje život ima smisla

U razgovoru za američki časopis O, The Oprah Magazine, poznati je liječnik i duhovni učitelj Deepak Chopra podijelio s čitateljima svojih top pet životnih lekcija…

Vjera sve čini mogućim

Unutarnja sigurnost da postoji nešto – bilo da je Bog, vjera, ili u što god da vjerujete – oslobađa nas pritiska da moramo razumjeti sve što se događa. Ne moram znati sve odgovore jer se zbog te sigurnosti osjećam manje nesigurno.

Meditacija ne mora biti teška

Mnogi se ljudi muče s meditacijom jer se fokusiraju na krajnji rezultat ili razmišljaju o tome što bi trebali činiti. No ne mora biti riječ samo o pražnjenju glave od silnih misli. Samo sjedite. Budite mirni. Naravno da vaš um u početku neće biti smiren, no ako nastavite vježbati, pronaći ćete mir.

Nikada nećemo riješiti misterij postanka pomoću znanosti

Istina, znanost je odlično mjerilo, ali je ona tek karta. Ona ne otkriva naš cilj ni sva zaustavljanja koja ćemo putem napraviti. Uzmimo ljubav za primjer: To je zagonetka koju ne možemo izmjeriti ili dokazati, no ona ipak postoji i zbog nje život ima smisla.

Ljubav znači potpuno prihvaćanje

S vremenom sam shvatio da u vezama ili braku ne biste smjeli mijenjati svog partnera. Mi jesmo kakvi jesmo, a kada ljude prihvatite umjesto da ih pokušavate promijeniti da bi se uklapali u vaše potrebe, veze mogu u potpunosti procvasti.

Volim svoju obitelj i svoju djecu, ali to nije dovoljno

Sebično je voljeti samo ljude koji su dio mojega života. Postoji toliko nerazumijevanja u današnje vrijeme da smatram kako je vrlo važno povećati trud. Prava bi ljubav trebala biti rastezljiva, širiti se. Ne želim biti ograničen na svoju malu definiciju sebe kao pojedinca i na to gdje se u svijetu ja uklapam.

Izvor: oprah.com

Arianna Davis. Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci