Paulo Coelho: Kako mogu znati tko je moja Druga Polovica?

Pronaći srodnu dušu nije lako. Ta potraga od nas zahtijeva hrabrost, trud i spremnost na razočaranja... Ipak, najvažnije od svega je ne odustati

Kako se duša dijeli...

Mi smo vječni jer smo Božje djelo. Stoga i prolazimo kroz mnoge živote i mnoge smrti, izranjamo s nepoznatog mjesta i odlazimo na drugo, također nepoznato. I kada ljudi razmišljaju o reinkarnaciji, uvijek se suoče s teškim pitanjem: ako je u početku bilo tako malo ljudskih stvorenja na licu Zemlje, odakle dolaze sve te nove duše?

Odgovor je jednostavan. U određenim se inkarnacijama dijelimo. Poput kristala i zvijezda, poput stanica i biljaka, i naše se duše dijele. Naša duša pretvara se u dvije, te nove dvije se dijele u još dvije, i tako se kroz nekoliko naraštaja rasprostranimo po velikom dijelu Zemlje.

... na mušku i žensku polovicu

Dio smo onoga što alkemičari nazivaju ''Duša Svijeta''. Uistinu, kad bi se Duša Svijeta samo nastavila dijeliti, rasla bi, ali bi bivala sve slabija. Stoga, kako se dijelimo, tako se i ujedinjujemo. A to ujedinjenje se zove LJUBAV. Jer kad se jedna duša podijeli, uvijek se dijeli na mušku i žensku polovicu.

U svakom životu imamo tajanstvenu obavezu naći barem jednu od tih drugih Polovica. Najveća ljubav, koja ih je i razdvojila, namiruje se ljubavlju koja ih ponovno ujedinjuje.

Kako mogu znati tko je moja Druga Polovica? Izlaganjem riziku, riziku od neuspjeha, prijevare i razočaranja, ali nikad odustajanjem od potrage za Ljubavlju. Tko ne odustane od potrage, na kraju pobjeđuje. 

Paulo Coelho

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci