Paulo Coelho: Bože, pomozi nam da se otvorimo ljubavi

Kratki ulomak iz knjige "Rukopis iz Akre" podsjetnik je na ono što je istinski važno u životu i neka vam bude inspiracija da u svakom danu pronađete razlog za osmijeh…

Kao što brojni putevi vode do vrha planine, postoje i mnogi putevi kojima možemo postići svoj cilj. Pomozi nam (Bože) da jedini prepoznamo koji vrijedi slijediti: onaj gdje se pokazuje Ljubav. 

Prije nego što pokrenemo ljubav u drugima, pomozi nam da probudimo Ljubav usnulu u nama. Samo ćemo tako moći privući simpatije, oduševljenje i poštovanje. 

Nauči nas da razlikujemo bitke koje nisu naše, bitke u koje nas guraju protiv naše volje i bitke koje ne možemo izbjeći jer nam ih je sudbina postavila na putu.

Neka nam se oči otvore da budemo u stanju vidjeti kako nikada nismo proživjeli dva ista dana. Svaki je donio drugo čudo zbog kojeg smo nastavili disati, sanjati i koračati pod kapom nebeskom.

Neka nam se i uši otvore da čujemo prave riječi koje iznenada dopiru iz usta naših bližnjih premda nismo tražili savjet i premda nitko od njih ne zna što se u tom trenutku događa u našoj duši. 

A kada zaustimo, pomozi nam da govorimo, ne samo jezik ljudi, već i jezik anđela, i da kažemo: "Čuda se ne događaju protiv zakona prirode; mi tako samo mislimo jer ne poznajemo zakone prirode."

I u trenutku kada u tome uspijemo, pomozi nam da pognemo glavu u znak poštovanja i kažemo: "Bio sam slijep, a sada vidim. Bio sam nijem, a sada mogu govoriti. Bio sam gluh, a sada čujem. Jer Božja čudesa se događaju u meni, i sve što sam smatrao izgubljenim, vratilo se."

Paulo Coelho

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci